Ort
Örebro
Startdatum
8 Sep 2024
Tid
10:00-12:15
Dagar
Söndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Natali Saume
Nummer
81228
Pris
1 550 kr

Om arrangemanget

Vi skapar fritt tillsammans med olje- eller akrylfärg och låter skaparglädjen vara den viktigaste ingrediensen i kursen. Att måla ska vara roligt, enkelt och spännande!

Innehåll
Vi målar fritt med Natali som vägledare med olje- eller akrylfärg. Kursledaren går vid varje tillfälle igenom olika spännande tekniker som bland annat  pouring, att måla med palettkniv och många andra varianter där deltagarna får prova på för att utvecklas inom sitt måleri. Deltagarna väljer sedan själv fokus och får arbeta individuellt med sina alster men med inspiration från kursledaren. Arbetet med färg och form ska vara roligt, enkelt och väcka en lust att skapa!

Upplägg
Vi träffas 5 tillfällen, 3 x 45 minuter. Samma tid och veckodag.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Natali Saume har läst konst på Kävesta Folkhögskola & är utbildad lärare. Hon fastnade för den abstrakta konsten & att skapa kravlöst, med Natali som ledare finns inga gränser. "Det viktigaste är att skapa obegränsat i färg & form för att uttrycka en känsla!" säger Natali.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterial tillkommer och köps av deltagarna.
Tag med materialet redan till första kurstillfället
• Vattenlöslig olje- eller akrylfärg (valfria färger)
• Penseltvätt (skonsamt lösningsmedel)
• 1-3 st vitgrundade målardukar i valfri storlek
• Penslar i olika storlekar 2-3 st.
• Palettkoppar eller en palett
• Palettkniv
• Övrigt material som kan behövas: palettkniv, svampar, maskeringstejp, pipetter, trasa mm i samråd med ledaren.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Stafflier finns på plats.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr

Utforska ämnesområde