Ort
Norrköping
Startdatum
18 Sep 2024
Tid
18:15-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
44605
Pris
1 695 kr

Om arrangemanget

Alla kan måla, det är aldrig för sent att sätta igång! Lär dig grunderna i akrylmålning i en kurs.

Att lära sig måla är inte svårare än att lära sig andra färdigheter. Det viktigaste är att man har roligt samtidigt som man lär sig. Under den här kursen har du möjlighet att lära dig grunderna i akrylmålning. I den här kursen går vi igenom hur du blandar färg, förstår färgteori, skapar tilltalande kompositioner och gör enkla skisser.

Innehåll

Genom övningar och handledning får du lära grundläggande tekniker och metoder i akrylmålning.
Du får lära dig färglära och komposition, t ex hur du ska tänka gällande vilken komposition du ska använda och vilka komplementfärger.
Kursledaren hjälper dig att komma igång, handleder och ger inspiration i en kurs där vi växlar teori och praktik. 

Upplägg

 • Vi träffas på tio onsdagar kl. 18.15-20.15
 • Ta gärna med fika så tar vi gemensam paus. I lokalen finns kylskåp och mikro.
 • Kaffe och te ingår i kursavgiften.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!

Kursledare

Kursen hålls utav konstnären Kevin Parnebrant Eriksson som har tecknat och målat sedan 2015 och är i princip helt självlärd. Lite skämtsamt kan man säga att "de gamla mästarna" är hans lärare, då den äldre konsten alltid har varit inspirationskälla och studiematerial. En viktig devis i hans undervisning är att måla eller teckna är lika mycket ett hantverk som en konstart.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften utan behöver köpas av dig innan kursstart. Detta behöver du:

 • Akrylfärg
  Förslagsvis i något av dessa två märken: ”Liquitex Basics 250 ml Akrylfärg”  alternativt "Lefranc Bourgeois 80 ml Akrylfärg". 
  Kursledaren rekommenderar starkt att man håller sig till en så kallad begränsad palett med dessa sex färger:
  Blå ("Ultramarine" eller "Prussian blue")
  Röd ("Vermillion", eller "Alizarine carmine")
  Gul ("Yellow ochre")
  Brun ("Burnt umber")
  Vit ("Titanium white")
  Svart ("Ivory black")

 • Penslar som passar för akrylmåleri. Både naturborst och syntetiskt går bra. Kursledaren rekommenderar att köpa enskilda penslar, inte paket, exempelvis tre till fem platta (kallas ofta "flat") penslar i olika storlekar, ungefär 5-20mm breda, samt en mindre rund pensel för små detaljer.

 • OBS: Duk i storlek 41 x 33 cm ingår i kursavgiften. Det finns möjlighet att köpa flera dukar på plats för 50kr/st. Du kan självklart ta med egen duk som du köper själv om du önskar. 

Rabatter

 • Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus.
 • Du får även 10% rabatt vid uppvisande av kallelsen på MyArtFactory, Knäppingsborgsgatan.
 • Läs mer under förmåner. https://www.medborgarskolan.se/formaner/

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 695 kr

Summa: 1 695 kr

Utforska ämnesområde