Ort
Storvik
Startdatum
10 Sep 2024
Tid
19:00-21:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Ella-Kari Eriksson
Nummer
82774
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Upptäck och utveckla ditt kreativa uttryck med akrylmålning!

Innehåll

I den här kursen får du får lära känna och utveckla akrylfärgen som målarmedium. Skaparglädje står i fokus och den kommer att varvas med både teknik och teori.
Du som är nybörjare får lära dig ett grunderna och enkla sätt att måla med akryl. Du får veta mer om olika tekniker, bildkomposition, färg- och materiallära. Tillsammans gör vi några gemensamma övningar varvat med att skapa fritt, både föreställande och abstrakta motiv, efter egna förslag och önskemål. 

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan.
  • 6 tillfällen. 
  • 3 studietimmar á 45 min per tillfälle. 

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs. 

Kursledare

Ella-kari Eriksson. Hon har har i grunden en utbildning som dekoratör och som bildlärare. Har även gått 2 år på konstskolan i Gävle. Ella-kari har arbetat med textning och skyltning i olika butiker i Sandviken, Valbo och Stockholm. De senaste åren har hon mestadels arbetat pedagogiskt i skolan, främst inom bildämnet. 

Kursmaterial

I första hand tar du med och använder ditt eget material. Skissmaterial, papper, penna, maskeringstejp och div. andra redskap och verktyg som övningsuppgifterna kräver, ingår. Grundmålad duk finns att köpa som metervara. I mån av tillgång, finns även färdigmonterad duk på ram och grundmålad pannå att köpa för er som inte har tagit med egna. Penslar kan lånas vid första tillfället. 

Du behöver alltså köpa dina egna färger och penslar inför kursstart. Minimum vad du behöver är grundfärgerna röd, gul, blå, samt svart och vit. Ta gärna med en plastburk med lock (en tom kakburk eller glasslåda) Locket passar perfekt att använda som palett, burken fungerar som tätslutande lock när du får färger över samt som vattenbehållare när du målar

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Ella-karis lokal Storvik

Tjädersvängen 24, Storvik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde