Ort
Örebro
Startdatum
4 Sep 2024
Tid
19:00-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
7 st
Ledare
Hanna Svensson
Nummer
81113
Pris
1 850 kr

Om arrangemanget

Här påbörjar du ditt akrylmåleri! Vi lär oss grunder och experimenterar med olika tekniker inom konstformen. Du får upptäcka nya kreativa delar inom konsten!

Innehåll
Att måla i akryl är roligt och enkelt, en av de mest valiga formerna att utföra målande konst på. Detta är en vattenlöslig, luktfri och snabbtorkande färg som kan varieras i det oändliga med hjälp av fantasin. Den här kursen passar både nybörjare och de med lite erfarenhet. Vi kombinerar teori och praktiska övningar. 
Häng med och : 

 • Lär dig färgblandning
 • Lär dig om material & bildkomposition,
 • Arbeta med blandteknik
 • Kombinera akrylmåleri med teckning
 • Skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv
 • Måla med penslar och akrylpennor
 • Experimentera i ditt måleri

  Upplägg
  Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle under 7 kurstillfällen, samma dag samma tid. 

  Förkunskaper
  Inga förkunskaper krävs, du som gått en termin är också välkommen.

  Kursledare
  Hanna Svensson har fyra år av förberedande konststudier i ryggen, parallellt har hon jobbat som kursledare på olika nivåer och mot olika målgrupper. Idag jobbar hon framförallt som bildlärare och kursledare men extraknäcker också i tygaffär. Hennes två största intressen utöver konsten är skrivande och sömnad. Hanna målar främst med akryl  men alternerar med olika typer av pennor och andra verktyg, hon väljer ofta enkla men färgstarka motiv blandat med textrader av varierande slag. 
  "För mig har det varit viktigt att inte konsten blir för allvarlig. Jag vill kunna kombinera ett djup med glimten i ögat - skapa sånt som svävar mellan skämt och allvar eller glädje och sorg. De enskilda verken är sällan särskilt viktiga men tillsammans är ambitionen att de ska bilda en tydlig helhet"
  Ni kan se Hannas konst på Instagram: @lyckoteket

  Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

  Kursmaterial
  Material finns på plats till första tillfället, men kursmaterial köps av deltagaren och tas med ANDRA tillfället, under första tillfället får du förslag på material som passar ditt måleri och var du kan köpa v kursledaren

Materiallistan - det du kan tänka på att behöva till tillfället nr 2. 
Akrylfärgsset
Penslar för akrylmåleri, duk uppspänd på kilram eller pannå
Engångstallrikar( används som palett) 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har ett stort utbud av Ateljé och Hantverkskurser, upptäck vårt kursprogram för att hitta något annat som verkar spännande.

Bra att veta
Vi ses i vår ateljé på Fredsgatan 14
Stafflier och förkläde finns på plats, vi rekommenderar oömma kläder.

Lunch köpt till sjlvkostnadspris på närliggande butik/ restaurang, vid behov finns micro och bestick i lokalerna.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Fredsgatan 14

Fredsgatan 14, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 850 kr

Summa: 1 850 kr

Utforska ämnesområde