Ort
Piteå
Startdatum
13 Aug 2024
Tid
17:00-19:30
Dagar
Tis, Ons
Antal tillfällen
4 st
Ledare
Lars Renberg
Nummer
55701
Pris
4 095 kr

Om arrangemanget

Du får lära dig att manövrera mopeden på ett säkert sätt, kunskap om trafikregler råd om skötsel av mopeden samt grunderna i första hjälpen.

Innehåll
Kursens upplägg följer transportstyrelsens föreskrifter för AM-moped klass I

Upplägg
Kursen består av totalt 12 timmar som är obligatoriskt, enligt krav från Transportstyrelsen.

Teori, praktisk körning i körgård där du övar på att manövrera mopeden, körning i trafik som innefattar landsvägs- och stadskörning. Körningen sker när de går att köra säkert i körgården och på vägarna. Mer information och lokala avvikelser hittar du under rubriken Bra att veta.

Behöver du komplettera med fler teoritillfällen, praktisk körning eller körning i trafik tillkommer en extra avgift på 350kr/teoritillfälle, körning 350kr/timme.

Efter avslutad utbildningen bokar du tid hos www.trafikverket.se för provskrivning. Det finns även möjlighet till anpassade kunskapsprov
Tel: 0771-171819. Observera att du måste ha fyllt 15 år för att få skriva provet. Det är viktigt att du tar med giltig legitimation till provtillfället hos Trafikverket.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper.

Kursledare
Ledarna har erfarenhet av att utbilda i AM-moped klass 1 och är godkända av Transportstyrelsen. Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans grundkurs. Våra ledare arbetar med kurserna på sin fritid vilket kan medföra att våra kurser tar längre tid.

Kursmaterial
www.trafikskolaonline.se
ingår i kursen. Vid anmälan ange elevens e-mailadress.

Bra att veta
Det här gäller i Piteå.

Teoridagar Tis. 13/8, ons. 14/8, tis 20/8 och 21/8. kl. 17.00 - 19.30

Kursen består av 4 teoritillfällen. Praktisk körning i körgård, stads- och landsvägskörning som bokas av ledaren. Du kan påbörja mopedkursen innan du fyllt 15 år. För att få göra körning i trafik ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd.

Tag med giltig legitimation till första träffen, om du inte kan legitimera dig på första träffen, endera själv eller via förälder, så kommer du inte få starta utbildningen.

Tag med legitimation, körkortstillstånd samt egen moped och hjälm vid praktikpasset i körgård. Legitimation och körkortstillstånd ska även följa med vid landsväg- och stadskörning.

www.transportstyrelsen.se kan du läsa vad behörighet AM ger rätt att köra.

Övrigt
Avgifter som inte ingår i kursen är fotografering, synundersökning, kunskapsprov, körkortstillverkning mm.
Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse.
Välkommen till AM-Utbildning hos oss på Medborgarskolan-anmäl dig idag

Ort

Medborgarskolan Piteå

Prästgårdsgatan 30, Piteå

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 4 095 kr

Summa: 4 095 kr

Utforska ämnesområde