Närbild på två som sitter och arbetar vid en laptop
Kurs

Amplified Equally: Skapa din egen podd!

Ort
Malmö
Startdatum
14 Mar 2023
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
62122
Pris
250 kr

Om arrangemanget

Nu har du chansen att skapa din egna podd! Med hjälp av Vera Andersson - från Sveriges Radio och musikpodden "Repet" - får du tillgång till både inspelnings- och berättarteknik. För kvinnor och transpersoner.

Kursupplägg: Från idé till färdig podd.
Under 5 tillfällen får deltagaren guidning genom processen att skapa sin egen podd. Här ingår både mikrofonvana, men även manus- och berättarteknik, hemligheterna bakom en god ljudeditering - och slutligen lite tips om bra sätt att publicera podden.

Vår poddciceron är Vera Andersson, med en bakgrund från både klassisk etermedia - Sveriges Radio - men även från musikpodden "Repet", med fokus på Malmös egen undergroundscen.

Kursen syftar till att experimentera med ljudmediet och praktiskt producera en podd. Du får en ökad förståelse för själva produktionskedjan och ljudmediets påverkan. I kursen får du teoretiska verktyg genom journalistiska tankesätt, kombinerat med en praktisk ”gör det själv”-mentalitet.

Tid och datum: Kl 18:00-20:15 under 5 tisdagar (med uppehåll för påsk): 14/3, 21/3, 28/3, 11/4 och 18/4.

OBS - vid färre än 5 anmälningar kan kursstarten komma att skjutas upp!

Plats: Norra Grängesbergsgatan 11, Malmö

Deltagaravgift: 250 kr

Preliminärt kursupplägg:

Tillfälle 1: Jaget - lyssnaren - idéer – målgrupp – innehåll – intervjuteknik - redigering
Tillfälle 2: Vad vill vi säga - Manus – research – förberedelser – tidsperspektiv - rösten
Tillfälle 3: Inspelning – teknik
Tillfälle 4: Inspelning - redigering
Tillfälle 5: Redigering – lansering - uppspel – feedback - utvärdering

Vad är en studiecirkel? En studiecirkel är en platt lärandeform där människor träffas i grupp runt ett ämne som intresserar dem och lär sig av varandra. En studiecirkel har sin bas i folkbildningsrörelsen och får stöd via våra skattemedel. Studiecirkeln har som syfte att utjämna utbildningsklyftor, stärka demokratin och kulturlivet och hjälpa människor att kunna påverka sitt eget liv och samhället i stort. Varmt välkomna till oss på Medborgarskolan - ett av Sveriges 10 studieförbund.

Vad är Amplified Equally?
Amplified Equally är Medborgarskolans riktade verksamhet för att ge kvinnor och ickebinära/transpersoner en trygg plats för sitt skapande. Under våren 2023 utvecklar vi vår verksamhet och erbjuder ännu fler kurser, läs mer om programmet: https://bit.ly/3PFRwLe 

Ort

NGBG11

Norra Grängesbergsgatan 11, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 250 kr

Summa: 250 kr

Utforska ämnesområde