Ort
Malmö
Startdatum
6 Feb 2024
Tid
18:00-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Joakim Hansson
Nummer
66289
Pris
400 kr

Om arrangemanget

Nu startar vi en helt ny studiecirkel i inspelningsteknik, tillsammans med producenten Joakim Hansson. Lär dig spela in, redigera och mixa med Pro Tools. Kursen är avsedd för kvinnor, transpersoner och ickebinära.

Datum och tid:
Varannan tisdag kl 18:00-21:00
6/2, 20/2, 5/3, 19/3, 2/4

Plats:
Amplified Equally studion, Ljudgården, N.Grängesbergsgatan 11

Deltagaravgift: 400 kr 
OBS - Vi behöver 5 anmälningar för att dra igång!

Rabatt: Personer 13-25 år betalar bara 150 kr, välj då att betala via Medborgarskolan faktura och uppge "ungdom" i anteckningsfältet vid anmälan. 

Vem passar kursen för?
Vår introduktion till inspelning med Pro Tools passar dig som är nybörjare utan förkunskaper, men som själv håller på med musik i en eller annan form. Kanske spelar du i band eller skriver egen musik via Garageband eller andra DAWs, men har ännu inte satt dig in i Pro Tools. Kursen ska ses som en första teoretisk + praktisk introduktion, som kan byggas på fler praktiska tillfällen under våren. 

Info om kursen:

Du lär dig enklare inspelning, redigering av ljudfiler och mixning i Pro Tools. Pro Tools är en viktig del av musikindustrin då den är industristandard för inspelningsteknik. Medan andra DAWs tex Logic Pro är ett bra hjälpmedel för en låtskrivare fungerar Pro Tools bättre för allting annat (dvs inspelning, redigering och mixning). 

Kurstillfälle 1: presentation av Pro Tools och inspelningsteknik. 
Läxa: inspelning eller medtag av redan inspelade filer 

Kurstillfälle 2: redigering av ljudfiler. 
Läxa: vidare redigering av egna filer

Kurstillfälle 3: enklare mixning av inspelningen.
Läxa: inlämning av färdig fil. Efter feedback från cirkelledaren.

Kurstillfälle 4-5: praktisk mixning i Joakims studio i smågrupper, efter överenskommelse

Notera att denna kortare introduktion är tänkt att följas av en fördjupningskurs. Under fördjupningen kommer deltagarna att jobba praktiskt med inspelning i smågrupper, inne i Joakims egna studio + liveinspelningsrum på Ljudgården. 

Cirkelledare:
Joakim Hansson

Ta med dig:

Bärbar dator med Pro Tools + och hörlurar. Gratisversion (begränsad men tillräcklig) finns att ladda ner här: https://www.avid.com/pro-tools/intro

Vid behov kan någon enstaka dator lånas genom Medborgarskolan, kontakta i så fall anna.wagner@medborgarskolan.se

Vad är Amplified Equally?
Amplified Equally är Medborgarskolans riktade musikverksamhet för kvinnor och transpersoner. Syftet är att tillgängliggöra trygga skapandeplatser för grupper som annars är underrepresenterade inom musikproduktion.

Varför separatistiskt?
Anledningen till att vi ibland väljer att köra cirkelverksamhet separatistisk är för att vissa minoriteter inom musikbranschen (kvinnor, ickebinära, transpersoner) ska få en chans att själva utgöra normen för en stund. Det upplevs ofta stärkande och det kan bli en annan stämning än i en "blandad" grupp - lite mer tillåtande atmosfär, högre i tak och därmed lättare att utvecklas tillsammans. 

Ort

NGBG11

Norra Grängesbergsgatan 11, Malmö

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 400 kr

Summa: 400 kr

Utforska ämnesområde