Startdatum
25 Aug 2024
Tid
16:30-18:00
Dag
Onsdag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
56380
Pris
300 kr

Om arrangemanget

Följ med på en mytomspunnen stadsvandring från Gustav Adolfs torg till Gamla stan och lär dig om de gamla myterna som lever kvar omkring oss och som länge har använts för att berätta om husen och dess människor.

Upplägg

Under denna 90 minuter långa stadsvandring får vi bland annat reda på varför Gustav III står som han gör på Skeppsbron och vem Axel Oxenstierna står och tisslar med på Gustav Adolfs Torg.  Vi tittar på gatu- och kvartersnamn, skulpturer och symboler på byggnader med mera. Vandringen kommer att ske under dagtid medan det är ljust ute och vi går i vår egen takt. 

Aktuella datum

Söndag 25 augusti klockan 16.30-18.00

Förkunskaper

Inga förkunskaper förutom nyfikenhet!

Kursledare

Victoria Sandels brinnande intresse för de gamla myterna började innan hon kunde läsa. Hon har en fil.kand. i antikens kultur och samhällsliv och religionshistoria. Hon bodde i Grekland i över 20 år där hon arbetade som utflyktsguide, och är nu bosatt i Sverige där hon arbetar som auktoriserad Stockholmsguide.

Bra att tänka på

Gamla stan har kullerstenar och både trappor och backar – bra skor är en riktigt god idé.  Tiden kan komma att ändras på grund av väderleken.

Pris

Deltagaravgift: 300 kr

Summa: 300 kr

Utforska ämnesområde