Ort
Östersund
Startdatum
15 Apr 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Anna Synderå
Nummer
55636
Pris
1 750 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Yoga gör oss både smidigare och starkare. Det är inte heller någon hemlighet att yoga ger ett inre lugn och verkar avstressande. Du bygger upp en jämnare energinivå och en bättre balans i kroppen.

Innehåll

Steg för steg får du lära dig sekvenser som både gör dig smidigare och starkare. Med grunden i ashtangayoga och med hjälp av ditt egna andetag hittar vi tillsammans ett meditativt fokus.

Upplägg

Vi går i lugn och ro igenom de tre grundstenarna, initialt jobbar vi med ett färre antal ställningar och fokuserar på att hitta andetaget och att få de stående positionerna att fästas i kroppsminnet. Innan kursen är slut har vi gjort samtliga stående positioner i första serien. Vi gör även de avslutande ställningarna samt introduceras till filosofins grundstenar under vilan. Du får också glimtar av vad var och en av ställningarna är bra för.

Vi träffas tio gånger följande måndagar kl.17.30-19.00:
15, 22 och 29 april.
6, 13, 20 och 27 maj.
3, 10 och 17 juni.

Förkunskaper

Du har provat på yoga förut, gått nybörjarkurs eller har provat Ashtangayoga för längesedan och längtar tillbaka. Grundkurser kan man gå hur många som helst. 

Kursledare

Anna har själv yogat i 15 år, inklusive yogalärarprogram i hathayoga i Mysore Indien 2011. Det är först nu efter att ha gått lärlingsutbildning i ashtangayoga som hon har börjat undervisa nybörjare och grundkurser i yogaformen sedan 2021. Hon har också en yoganidrautbildning från barnyoga.com i bagaget.

Kursmaterial

Yogamattor kan lånas i lokalen, men ta gärna med egen om du vill.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursen sker på Yoga Shala i Östersund. Där finns toalett och dusch.
  • Använd mjuk och ledig klädsel, vi är barfota och man bör helst inte ätit direkt före passet.
  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart. 
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov är du välkommen att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Yoga Shala Östersund

Artillerigatan 7, Östersund

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Utforska ämnesområde