Ort
Limhamn
Startdatum
9 Sep 2024
Tid
20:00-22:30
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Ulf Stålhane
Nummer
65616
Pris
1 600 kr

Om arrangemanget

Komposition är läran om hur olika delar av en bild samverkar för att bilda en helhet.

Innehåll

Rörelse, djup, balans, riktning, proportioner, geometri är en del av verktygen, sedan har man färgen och valören att arbeta med. Det blir virtuella bildvisningar och exempel på medveten bildkomposition. Såväl konstbilder som fotografi. Du arbetar med uppgifter och övningar och får feedback och kontakt virtuellt.

Upplägg 

Kursen går en gång i veckan i fem veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.

För vem

Det är önskvärt om du har erfarenheter av bild, teckning och målning. Är du kanske konstnär, fotograf eller bara intresserad av att utveckla ditt bildskapande och seende.

Kursledare

Konstnär Ulf Stålhane som b.l.a varit huvudlärare vid Skånska Målarskolan, Malmö och har undervisat på Malmö konsthögskola i Photoshop och digitala tryck.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling. 

Kursmaterial

Du arbetar med de tekniker som du är van vid - teckning, måleri eller foto.

Bra att veta

  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 600 kr

Summa: 1 600 kr

Utforska ämnesområde