Ort
Norrköping
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
17:00-18:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
45055
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Brodera fritt med olika trådar och garn, på olika material med pärlor, paljetter och applikationer- precis som du vill.

Om arrangemanget

I fritt broderi bestämmer du ditt motiv själv och med hjälp av en blandning broderitekniker och stygn skapar du sedan ditt motiv. Att brodera fritt är roligt och avslappnande för alla, oavsett erfarenhet. Vi testar och övar gemensamt på olika stygn och tekniker.

Innehåll

Fokus ligger på lustfylld skaparglädje där vi går igenom olika stygn och sömmar som vi sedan provar att använda.
Du får brodera på bomull, linne och ylle. Vi provar också på att göra applikationer, dekorera med pärlor och inspireras av varandra. Kanske broderar du ett bokmärke, en tavla eller ett mobilfodral – du väljer.
Alla arbetar i sin egen takt. Du kanske inte hinner bli klar under kursen, men har fått en bra start och inspiration att fortsätta vidare på ditt broderi. 

Förkunskaper

Kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som broderat tidigare. Vare sig du är nybörjare eller är van att brodera, kommer denna kurs att inspirera dig och kanske även bjuda på utmaningar.

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan samma dag och tid i Medborgarskolans lokaler på Tegelängsgatan 11B.
  • Ta gärna med fika så tar vi gemensam paus. I lokalen finns kylskåp och mikro.
  • Kaffe och te ingår i kursavgift.

Kursmaterial

Du behöver själv ta med dig: 
· Synålar i olika tjocklek med och utan udd. 
· Broderityg (om du har). 
· Broderigarn i bomull.
DMC garn är ett kvalitetsgarn och lite dyrare. Enklare garn har ett billigare pris och finns inte alltid i så många färger. Du kan också skicka efter på nätet eller göra fynd på loppis!
·Broderibåge (om du vill ha en sådan.)
Det går lättare att få stygnen jämna om du använder broderibåge, men det är inget måste. Köp helst en båge i trä och i storlek runt 20 cm.
· Papper
· Blyertspenna och suddgummi

Om du vill köpa broderigarn, broderityg och broderibåge finns det både på Panduro och Selfmade. Det finns också flera bra leverantörer på nätet, t.ex. www.slojd-detaljer.se, www.playbox.se, www.skapamer.se.
För att rita upp mönstret på tyget behöver du en särskild penna eller kalkerpapper. Det får du låna på kursen, så kan du själv avgöra vilket som passar dig bäst innan du köper något.
Det kommer att finnas litteratur av många olika slag för inspiration och idéer. Det finns också olika mönster att kopiera.

Kursledare 

Carin Ericsson är en mycket erfaren hantverkslärare, inom allt från stickning till läderslöjd. Hon har arbetat som lärare under många år både i grundskola, gymnasium och även högskolan WLH, Waldorflärarhögskolan.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Norrköping Medborgarskolan

Tegelängsgatan 11 B, Norrköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde