Ort
Karlstad
Startdatum
9 Nov 2023
Tid
18:00-19:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
71148
Pris
1 111 kr

Om arrangemanget

Chakrayoga är yoga med fokus på kroppens chakrasystem. Våra chakran är energicenter i kroppen och enligt indisk tro har kroppen 7 chakran från ryggraden och upp till hjässan.

Chakrayoga är yoga med fokus på kroppens chakrasystem. Våra chakran är energicenter i kroppen och enligt indisk tro har kroppen 7 chakran från ryggraden och upp till hjässan. Dessa chakran är rotchakrat (muladhara), nedre mage (svadistana), solarplexus (manipura), hjärtchakrat (anahata), halschakrat (vishuddi), tredje ögat (ajna) och kronchakrat (sahasrara). Kroppens chakran hänger samman och är sammanlänkade med specifika funktioner i kroppen och olika känslor.

Innehåll

Välkommen till chakrayoga. I denna kurs kommer vi att utföra asanas (yogapositioner) utifrån kroppens chakrasystem. Du kommer att få lära dig mer om kroppens chakran, vad de innebär och hur vi med olika asanas och andningsövningar kan både skapa och bibehålla balans i våra liv. Vi kommer tillsammans skapa flöden av asanas och fokusera på andningen som är en väldigt viktig del inom yogan. 

Upplägg

Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper 

Kursledare

Kursledare är Maria Nordström som har sammanlagt 440 timmars yogalärarutbildning inklusive pranayama och meditation. Maria är utbildad i yinyoga, hathayoga, vinyasaflow och yoga för chakrasystemet via skolor som Yandara Yoga Institute, ATMA yoga samt yinyogacenter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial behövs.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta

Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.  

 

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 111 kr

Summa: 1 111 kr

Utforska ämnesområde