dansgrupp
Kurs

Dans för hälsa för ungdomar och vuxna (Skåneveckan för psykisk hälsa)

Ort
Kristianstad
Startdatum
7 Okt 2024
Tid
16:00-16:45
Dag
Måndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
69644
Pris
0 kr

Om arrangemanget

Genom dessa danslektioner ökar du både din psykiska och fysiska hälsa, du frigör endorfiner och öka ditt självförtroende, samtidigt som du får träna din kondition, stärka musklerna och bygga upp din balans.

Om kursen
Dans för Hälsa är en forskningsbaserad och hälsoekonomiskt effektiv metod som kompletterar  arbete med att stärka psykiskt välbefinnande hos unga och gammla. Dansen är utan krav med fokus på rörelseglädje och social gemenskap. Dans för hälsa innebär just musik och rörelse där alla kan delta. Tillsammans med en dansledare kan yngre och äldre mötas utifrån var och ens förutsättningar vilket även kan bidra till flera olika sociala sammanhang.

Fokus ligger på att kunna njuta av dansen tack vare den enkla koreografin och glada musiken. Genom dessa danslektioner ökar du både din psykiska och fysiska hälsa, du frigör endorfiner och öka ditt självförtroende, samtidigt som du får träna din kondition, stärka musklerna och bygga upp din balans. Vi avsluar med en avslappning.

Kursledaren
Camilla Persson. 

För vem
Det krävs inga förkunskaper, alla utgår från sin egen förmåga.

Bra att veta

  • Vi kan inte garantera en plats förrän tillräckligt många anmälningar inkommit och kursen blir startklar. Invänta en kallelse som kommer med posten.

Har du läst våra köpvillkor? Ta del av viktig information innan du anmäler dig. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor/

Använd ditt friskvårdsbidrag hos oss
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Rabatt på böcker
Som deltagare i Medborgarskolans kurser får du 6% rabatt på böcker hos Bokus och 10% hos Akademibokhandeln. Läs mer om hur du utnyttjar din rabatt här. https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/

Om folkbildning
En kurs på Medborgarskolan är en ledarledd studiecirkel där alla deltagare kan påverka studiernas innehåll i en demokratisk anda. För folkbildning handlar om att lära tillsammans och av varandra.

Ort

Medborgarskolan Danssal Kristianstad

Magasinsgatan 2 - Ingång På Baksidan, Kristianstad

Visa på karta

Utforska ämnesområde