Dansledare ler
Kurs

Bellydance / Magdans - fusion (mix av orientalisk magdans och västerländsk dans)

Ort
Eskilstuna
Startdatum
29 Mar 2023
Tid
17:30-18:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
6 st
Ledare
Kerstin Lionell
Nummer
72342
Pris
895 kr

Om arrangemanget

Lär känna oanade muskler i din kropp och njut av de flödande, mjuka rörelserna. Med utgångspunkt från magdansen i mellanöstern låter vi kulturerna mötas och blandar både österländsk och västerländsk dans och musik i en härlig mix. Vi ses i Dansen hus på Rinmansgatan 12 i Eskilstuna.

Innehåll

På denna kurs blandar vi och lär oss en mix av orientalisk magdans och västerländsk dans. Vi utgår från den traditionella magdansens mjuka rörelser och bygger på med olika stilar, till både österländsk och västerländsk musik. Det blir inslag av bland annat flamenco, persisk dans, showdans, jazzdans, fridans och annan samtida dans. Vi använder hela kroppen, men fokus ligger på höfter, bröstkorg och axlar. Du får en mjukare, rörligare kropp och stärker bland annat rygg, mage och höftmuskler. Du kommer att upptäcka en hel del "nya" muskler! Perfekt träning efter en dag framför datorn.

Upplägg

Kursen hålls i Dansens hus på Rinmansgatan 12 i Eskilstuna. Under terminen får du lära dig allmänt om grundtekniken och en del olika kombinationer. Varje lektion inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler.

Eventuella kursuppehåll görs i samråd med gruppen.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta på denna kurs men det är en fördel om du tidigare testat orientalisk dans.

Kursledare

Kerstin Lionell har dansat sedan hon var 4 år gammal. Kerstin har erfarenhet av bl.a. balett, jazz och flamenco men fastnade för den orientaliska dansens variationsrika och graciösa stil. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Kom gärna i mjuka tights och inte alltför löst sittande topp. Vi dansar antingen barfota, i strumpor eller i mjukare tygskor. Ta gärna med någon form av höftsjal.

Kallelse/Faktura


Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

 

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 895 kr

Summa: 895 kr

Utforska ämnesområde