Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Rödhårig kvinna dansar i förgrunden
Kurs

Kubansk salsamix - fortsättning

Ort
Uppsala
Startdatum
6 Maj 2021
Tid
17:45-18:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Birgitta Monserrat
Nummer
67058
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Salsa time! Släpp loss till magisk musik och härliga rytmer!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Om dansen
Den Kubanska salsan har sin egen prägel och stil. Det karaktäristiska för salsa är den medryckande, sensuella och rytmiska musiken med mycket höft och axel rörelser.

Här går vi ett steg längre och går in på mer avancerade steg i kubansk salsa och övar på olika stegkombinationer. Vi bygger på med arm och höftrörelser och övar tills du känner dig säker i fotarbetet och i de kubanska rörelserna. Du behöver inte någon partner för att dansa - alla är välkomna!

I detta mixade Salsapass kommer vi även att dansa genuin Rumba Cha cha cha, Mambo och Son. Till uppvärmning dansar vi bland annat Merengue och Bachata, en dans-och musikstil från Dominikanska republiken.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor. Varje tillfälle är på en timme.

Kursledare
Birgitta Monserrat har många års erfarenhet av att leda salsa och andra dansstilar. Birgitta började dansa Colombiansk folklore och latinamerikansk populär dans med dansteatergruppen "Laberinto". Som dansare har Birgitta frilansat med olika salsaorkestrar och dansgrupper i Sverige och Finland. Sedan 2002 är hon koreograf, konstnärlig ledare och dansare för dansgruppen Cubaney Dance Co, som genomför shower i form av afrokubansk folklore och Salsakabaréer. Hon har b.la. uppträtt i TV-programmet Talang.

Klädsel/skor
Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Förkunskaper
Detta är en fortsättningskurs och du bör ha tagit lektioner i salsa tidigare för att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt.

Bra att veta
Danskursen hålls i Medborgarskolans ljusa och rymliga spegelsal på Ekeby Bruk i Uppsala. Här finns omklädningsrum, dusch och toalett. I vår fina textilsal som ligger mittemot finns även kylskåp och mikro.

Varför Medborgarskolan?
Uppsala är en fantastisk stad för de som gillar att dansa. Här finns ett enormt utbud av fantastiska danskurser på många olika dansskolor. Medborgarskolan bidrar till det stora dansutbudet genom att erbjuda noggrant utvalda kurser med olika upplägg till ett bra pris. Vi satsar på flera kursstarter under terminerna för att kunna hålla deltagarantalet nere, vilket gör att du som deltagare får möjligheten att med hjälp av kursledaren nå just dina mål med dansen. Vår fantastiska spegelsal med stora fönster i två väderstreck är perfekt för all typ av dans och är en stor bidragande faktor till att våra kurser är så populära.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ett ämnesområde