Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Danskurs Kubansk salsamix nybörjare

Ort
Uppsala
Startdatum
10 Sep 2020
Tid
18:00-19:00
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Birgitta Monserrat
Nummer
65147
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Salsa är en passionerad dans med mycket axel-och höftrörelser som har sitt ursprung i kubansk dans och musik. En rolig och fri dans som man kan dansa både med och utan partner. Hitta dansglädjen medan du rör på hela kroppen i takt till den härliga musiken!

Innehåll och upplägg

Den Kubanska salsan har sin egen prägel och stil. Det karaktäristiska för salsa är den medryckande, sensuella och rytmiska musiken med mycket höft och axel rörelser.

Här lär du dig grundstegen i kubansk salsa och övar på olika stegkombinationer för att sedan lära oss enklare turer. Vi bygger på med arm och höftrörelser och övar tills du känner dig säker i fotarbetet och i de kubanska rörelserna. Du behöver inte någon partner för att dansa - alla är välkomna!

I detta mixade Salsapass kommer vi även att dansa genuin Rumba Cha cha cha, Mambo och Son. Till uppvärmning dansar vi bland annat Merengue och Bachata, en dans-och musikstil från Dominikanska republiken.

Eventuellt kursuppehåll görs i samråd med gruppen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans och utifrån där vi befinner oss.

Kursledare

Birgitta Monserrat har många års erfarenhet av att leda salsa och andra dansstilar. Birgitta började dansa Colombiansk folklore och latinamerikansk populär dans med dansteatergruppen "Laberinto". Som dansare har Birgitta frilansat med olika salsaorkestrar och dansgrupper i Sverige och Finland. Sedan 2002 är hon koreograf, konstnärlig ledare och dansare för dansgruppen Cubaney Dance Co, som genomför shower i form av afrokubansk folklore och Salsakabaréer. Hon har uppträtt i flera TVproduktioner såsom Talang 2008  m fl.   

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.
 
Kursmaterial

Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i.

Bra att veta

Dusch och omklädningsrum finns.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Kallelse/faktura

Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Önskar du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

Ort

Ekeby Bruk 2N

Ekeby Bruk, Ingång 2 N, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ett ämnesområde