Ort
Halmstad
Startdatum
14 Apr 2022
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Regina Hellström Malmberg
Nummer
20276
Pris
2 495 kr

Om arrangemanget

En studiecirkel om att ta makten över sitt liv, med utgångspunkt i materialet med samma namn som är utgivet av NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa)

I en studiecirkel förväntas alla delta, med egna tankar och idéer, utifrån sina egna förutsättningar naturligtvis. Vi kommer både att diskutera och fundera själva, göra både konkreta och kreativa övningar. Du kommer också att få små uppgifter att göra/öva på mellan träffarna.

Innehåll

  • Egenmakt - vad är det
  • Vad drömmer du om?
  • Egenmakt och självkänsla
  • Vad styr ditt liv?
  • Att leva enligt sina värderingar
  • Vilka är mina drivkrafter?
  • Att vara sin egen bästa vän
  • Hitta dina kraftkällor
  • Modet att säga nej - och modet att säga ja
  • Stegen vidare

För vem
Inga förkunskaper krävs. För dig som tillsammans med andra vill fundera på frågor som: Vad vill jag, egentligen? Vilka värden är viktiga för mig? Hur ska jag hitta min styrka? Hur ska jag gå vidare med mitt liv?

Kursledare
Regina (Nina) är diplomerad avspännings- och stresspedagog, utbildad grundskollärare i bland annat bild, konstnärligt och kreativt lagd - så förvänta dig åtminstone några kreativa övningar. 
Hon är varm, empatisk och lyhörd och med egna erfarenheter av utmattningssyndrom har hon också mycket personlig kunskap och erfarenhet. Idag driver Nina företaget Stresspedagogen - Hälsa & Välmående där hon förutom kurser och föreläsningar även coachar och har rekreationsverksamhet.

Medborgarskolans kursledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt och har minst genomgått Medborgarskolans grundläggande cirkelledarutbildning. 

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår i kursavgiften och är utgivet av NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa) i samverkan med Sensus.

Anpassningar under pandemin
För att du ska känna dig trygg att delta, har vi begränsat antalet deltagare i våra kurser. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning. Därför ber vi dig att endast delta när du är fullt frisk, tänka på handhygienen samt hålla avstånd till andra. Tack för visad hänsyn!

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner

Vill du delbetala kursen? Ange detta i meddelandefältet vid anmälan.

 

Ort

Medborgarskolan Halmstad

Skolgatan 5, Halmstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 495 kr

Summa: 2 495 kr

Utforska ett ämnesområde