Ort
Limhamn
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
17:30-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Markus Hansson
Nummer
69398
Pris
6 995 kr

Om arrangemanget

Vill du arbeta med fotografering och skapa ditt personliga uttryck i bild? Denna diplomutbildning i fotografering riktar sig till dig som vill förbereda dig för högre studier inom ämnet, som vidare vill utveckla ditt konstnärliga skapande eller som helt enkelt vill testa något nytt och energigivande.

Innehåll
Under utbildningens gång kommer vi att arbeta med projekt som hjälper dig att utveckla dina fotograferingskunskaper, både tekniska och konstnärliga. Du lär dig grundläggande begrepp och funktioner, så som slutare, bländare, ISO, vitbalans men även teori om bildkomponering, kompletterande färger, kontrast. Vi kommer att varva föreläsningar, teori och praktiska övningar. Som deltagare kommer du även få hemuppgifter att göra mellan tillfällena där du får chans att själv experimentera med de koncept vi tar upp. Övningarna kommer handla om porträtt, natur, närbilder, arkitektur, svart-vitt och andra fotografiska stilar. 
Under utbildningen uppmuntras du att utforska och utveckla ditt individuella fotografiska bildspråk som kommer ligga till grund för ett arbete som utförs i slutet av utbildningen. Detta är ditt examensarbete.

För att erhålla ett diplom krävs minst 80% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Upplägg
Utbildningen innefattar 30 klocktimmar (dvs 40 studietimmar) fördelat på 10 sammankomster. Vi träffas onsdagar kl. 17:30-20:30.

Förkunskaper
Alla är välkomna. Inga förkunskaper krävs då utbildningen är anpassad för dig som är nybörjare, men även för dig som fotograferat ett tag och vill fördjupa både dina teoretiska och praktiska kunskaper. 

Utbildningsmaterial
Utbildningen kräver en systemkamera/kamera med utbytbara objektiv. Vi kommer under utbildningens gång prata om objektiv och andra tillbehör. Utbildningen kommer inte ta upp externa blixtar.

Utbildare
Markus Hansson är engagerad och arbetar på ett pedagogiskt sätt och har alltid en bra gruppdynamik på utbildningen. Markus har varit verksam inom fotograferande i 15 års tid, med ett fokus mot konsertfotografering och naturfotografering.

Anmälan
Vi förbehåller oss rätten att ställa in utbildningen vid för få anmälda och korta den vid färre än sex deltagare. Vi startar vid fyra deltagare och kommer vara max 8 deltagare. Anmälan är bindande!

Finansiering
Utbildningen är inte studiemedelsberättigad.
Vill du betala med faktura, välj Medborgarskolan faktura. Vill du delbetala skriv i meddelanderutan att du vill delbetala. Det går att dela upp fakturan på upp till två delar.

Kontakt
skane@medborgarskolan.se

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 6 995 kr

Summa: 6 995 kr

Utforska ämnesområde