Ort
Stockholm
Startdatum
27 Aug 2024
Tid
17:15-21:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
16 st
Ledare
Ino Panaro
Nummer
55472
Pris
28 795 kr

Om arrangemanget

Kockutbildning för det varma och kalla köket, med fokus på storkök, skolor, barnomsorg och lunchservering.

Innehåll

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att arbeta tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås mat. 

Medborgarskolan erbjuder denna köksutbildning som innehåller moment från både det varma och kalla köket. Du får inblick i många olika delar och vad det betyder att jobba i framförallt i ett storkök. Inom äldrevård, barnomsorg, sjukhus, konferensanläggning m.m. Utbildningen bedrivs i Medborgarskolans utbildningskök. Där kan du också gå flera andra matutbildningar.

Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet i köket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man arbetar i ett kök. Du går härifrån med gedigen grundmatlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från storkök eller konferenshotell. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagarna får med sig stor kunskap om råvaror, tekniker, livsmedelshygien och hur man planerar olika typer av menyer och om förvaring av livsmedel. Mycket praktisk matlagning varvat med teori.

Under terminen byggs olika menyer upp och både det varma och kalla köket utgör ett underlag för kursplanen. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker. Det bakas bröd och görs kalla anrättningar och desserter. Brödbak, entrérätter, fonder, buljonger och grundsåser. Soppor, äggrätter och crêpes. Fågel, kött och fisk. Grytor och färsrätter. Varma och kalla smårätter samt desserter. Säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien.

Hösten 2024 erbjuder vi också kockutbildning med mer fokus på restaurang och fine dining. Men även utbildning för det söta köket, konditor och hälsa och näringslära i olika former.

Upplägg

16 tillfällen med start tisdagen:

27/8

3/9 10/9 17/9 24/9

1/10 8/10 15/10 22/10 29/10

5/11 12/11 19/11 26/11

3/12 10/12

Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt mycket hantering och grundmatlagning samt livsmedelshygien-utbildning. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under främst senare delen av kursen. Glöm därför inte att ta med matlåda.

Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska.
Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

*Livsmedelshygienutbildningen sker vid separat kurstillfälle. Med reservation för ändringar. 

*Kurslokal , Utbildningsköket på Hagagatan 23. Kan komma att ändras till något av våra andra utbildnings kök centralt i Stockholm.

*Datumförändring kan ske samt prisrevidering.

Ledare

Ino Panaro är utbildad till kock och konditor vid Istituto Alberghero di Bari i Apulien i Italien. Han har arbetat på många av de italienska restauranger som finns i Stockholm. Han har även arbetat med gastronomi från andra matkulturer under sin ungdom när han arbetade på kryssningsfartyg i Västindien. Ino har under de senaste åren arbetat mycket med matlagningskurser och är väldigt uppskattad som kursledare. Han lär ut både matlagning och matkultur.

Material

Du får en pärm fylld med recept samt råvaror som hanteras.

Diplom

Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro samt med godkända kursmoment, får du ett diplom.

Bra att veta

Anmälningsavgift: 1 000 kr faktureras i samband med anmälan. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.

Ta med matlåda då det kan bli mat över att ta hem.

Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpevillkor här.

Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelandefältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 28 795 kr

Summa: 28 795 kr

Utforska ämnesområde