Ort
Göteborg
Startdatum
3 Sep 2024
Tid
09:00-15:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
14 st
Ledare
Nikolas Nilsson
Nummer
43244
Pris
9 985 kr

Om arrangemanget

Detta är en grundläggande konstutbildning på dagtid med inriktning måleri. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre konstnärliga studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Innehåll

Utbildningen omfattar färglära, bildkomposition och ateljéstudier som stilleben, samt studier i olika teckningstekniker som blyerts, kol och tusch. Övningar i komposition, arbete med ljus och skugga samt rumsgestaltning ingår. Vi studerar även konsthistoria och nutidskonst. Ett kurstillfälle ägnas åt krokiteckning. 
Utbildningen är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar process inriktat från idéer och skisser till slutförda arbeten. Lärarledd undervisningen är det under hela kurstiden. Kan du kompletteras med självstudier och självständigt arbete utanför den ordinarie lektionstiden är detta bra.

Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Tonvikten ligger på måleri och teckning. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Upplägg

  • Kursen omfattar en kursdag i veckan, Tisdagar kl. 09.00-15.15, under totalt 14 veckor.

Förkunskap

Ingen förkunskap krävs.

Kursledare

Nikolas Nilsson Falkholt är verksam konstnär bosatt i Göteborg. Parallellt med den konstnärliga verksamheten har Nilsson under många år arbetat med undervisning i konstnärlig gestaltning, på bland annat Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Till utbildningen behöver du införskaffa material som bland annat färger, blyertspennor, skissblock och penslar. Inför utbildningens start kommer att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Ateljèn ligger på Viktoriagatan 23, hörnet Föreningsgatan 14-16.
  • Lokalen har bättre tillgång till pausrum med micro och kylskåp sam tallrikar och bestick
  • Det finns mataffär, caféer och matställen i närheten.

Bra att veta

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.
Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).
Vill du veta mer om utbildningen? Kontakta Josefine Östberg, tel 031 755 14 94 eller josefine.ostberg@medborgarskolan.se 

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Ateljé

Viktoriagatan 23, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 9 985 kr

Summa: 9 985 kr

Utforska ämnesområde