En välsminkad kvinna döljer sitt ansikte i tröja
Distanskurs

Diva Fitness - En kurs från Drag Academy (live via Zoom)

Ort
Distans
Startdatum
27 Sep 2023
Tid
18:00-18:45
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
13 st
Ledare
Jonas Hedqvist
Nummer
65165
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Släpp loss din inre diva under denna svettiga dansträningsextravaganza som inte liknar något annat. Ett träningspass för alla, oavsett ålder eller tidigare träningsvana där vi hyllar och tar hand om våra fantastiska kroppar.

Här får du svettas och ha kul till ett soundtrack bestående av vår tids största scendivor såsom som Beyonce, Britney Spears, Lady Gaga, Tina Turner, Diana Ross och inte minst: RuPaul! 

Efter en kort uppvärmning (5 minuter) så består resten av klassen av ett enda långt pärlband av medryckande divahits, där varje låt har sina steg och sitt unika uttryck. Upplägget påminner om Zumba Fitness, men musiken och viben är något helt annat: Allt från groovig RnB till energiska disco vibes.  Ibland även med inspiration från orientaliskt, burlesque och äkta showgirl style a la Las vegas.
Stegen är enkla så att alla kan hänga med och så att du snabbt kan koppla på attityden och köra järnet, förlora dig i musiken och låta din inre diva ta plats. 

Kombinera med DIVA DANCE!

För dig som önskar dansa ännu mer, med mer fokus på koreografi, pose-ing, kroppsspråk och mer handsfasta tips på hur du lockar fram din inre diva så erbjuder vi kursen Diva Dance direkt efter denna klass.
Anmäl dig gärna till båda och få 45 minuter Diva Fitness fyllt av svett och dansglädje följt av ytterligare 45 minuter Diva Dance med ytterligare fördjupning i en specifik koreografi. 

Anmäl dig till en specifik kurs och gå 13 gånger samma dag och tid varje vecka. Om du någon vecka skulle få förhinder så kan du istället "ta igen" missat tillfälle på annan veckodag (kurserna erbjuds måndag och onsdag).

Så funkar det med dans via Zoom

Du behöver ha tillgång till telefon, läsplatta eller dator med webbkamera och internetuppkopling. Länk skickas ut samma dag som lektionen. Det är upp till dig själv om du vill ha din kamera på eller inte. Det enda viktiga är att du själv känner dig bekväm. Ledarens kamera spelas också in och du får efter lektionen en video som du kan dansa till under resten av veckan. Observera att kursen har begränsat antal platser för att kunna erbjuda personlig undervisning även på zoom. 

Bakgrund

Konceptet är från början skapat av Jonas Hedqvist och Fab Lab Fitness med tron att röra våra fantastiska kroppar till bra musik är den enda drog man behöver och att dans (och inte minst människor som dansar) kan göra världen till en bättre plats. I denna kurs har konceptet anpassats för att passa i Medborgarskolans format för distanskurser med dansledare i realtid via Zoom och presenteras som en del av vår "Drag Academy". Se övriga kurser här.

Kursledare

Jonas har på olika sätt varit en del av den svenska och internationella nöjesscenen i mer än två årtionden, både som artist och som regissör, koreograf och producent. Han har satt upp många shower, från dragshows till musikaler och stora galaföreställningar och släppt singlar och turnerat med sin egen musik över stora delar av världen. Jonas arbetar sedan många år också passionerat med att synliggöra frågor rörande HBTQIA+, och då inte minst psykisk ohälsa bland unga. Jonas arbetar idag främst med att utbilda och coacha blivande artister (chansen är stor att du sett någon av hans elever i Idol, Talang eller Melodifestivalen) och han är också en uppskattad ledare, koreograf och gruppträningsinstruktör omtyckt för att alltid anpassa sina lektioner så att de är lättförståeliga för såväl nybörjare som mer avancerade elever. Oavsett nivå och dansgenre ligger fokus på dansglädje, energi och känsla. Jonas anlitas av såväl träningsstudios, dansskolor och gymnasieutbildningar, såväl i Sverige som i bl.a. London och Paris, liksom högre utbildningar som Lunds Universitet och Lärarhögskolan och undervisar bl.a. i Jazz, Musikal/Showjazz, Zumba, Yoga och Artisteri.

Bra att veta

Det enda du behöver ha hemma är lite utrymme, bekväma kläder och en stol som vi använder för en del övningar och ibland tar med även i kombinationen. Obs att startdatum i bokningsbekräftelsen är preliminärt. Invänta alltid kallelse!

 

 

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ämnesområde