Ort
Örebro
Startdatum
16 Nov 2024
Tid
13:00-17:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
81456
Pris
1 195 kr

Om arrangemanget

Välkommen in i drejningens magiska värld! Nybörjare som erfaren deltagare får med inspiration av och i vägledning av en kursledare vara kreativ med keramik av stengodslera. Syftet är att lära sig tekniken och lära känna materialet, att centrera föremålet på drejskivan.

Innehåll
Vi drejar högt, lågt, stort, smått, pipar, dreja på klös, beroende på hur mycket du kan sedan tidigare eller om du är nybörjare.
Varje deltagare får tillgång till en elektrisk drejskiva under hela kursen.
Efter kursen skröjbränns och beskickas ditt föremål.

Vill du glasera dina föremål?
Det kan du lära dig på ett kortare kurstillfälle i glasering som uppföljning här:
Glasering av keramikalster

Upplägg
Vi träffas och arbetar med drejning. 5x45min Planerad rast på 15 minuter. 
Färdiga alster hämtas sedan ett antal veckor efter kurs.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs! Alla är varmt välkomna både nybörjare och du som arbetat med keramik innan.

Kursledare
Berenice Hernández är en konstnär utbildad på Konsthögskolan i Oslo och Konstfack i Stockholm. Hon har bred erfarenhet inom det keramiska området, från att dreja bruksgods till att arbeta med lera på ett mer experimentellt sätt. Tidigare har hon bland annat hållit kurser i drejning på Leksands folkhögskola, i Mexiko samt i sin egen studio.

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer:
Lera 75 kr/kg inkl. glasyr.
Bränningsavgift (skröj och glasyrbränning) 100kr / person per kurs. utifrån rådande elkostnaderna.
Vi reserverar oss för prisändringar

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, se vårt kursprogram eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Det blir ett kort lunchuppehåll på kursen så tag med något enkelt att äta, det finns dock inget kylskåp Men närliggande butik att köpa mati. Medtag oömma kläder.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen
Lär mer på Olycksfallsfrskring | Medborgarskolan

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro Keramiken

Gamlagatan 13, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 195 kr

Summa: 1 195 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde