Ort
Karlstad
Tid
19:00-21:15
Antal tillfällen
1 st
Nummer
76363
Pris
0 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Välkommen på drejkurs och vår välutrustade keramikverkstad. Detta är ett arrangemang för er som är minst 5 personen och vill ha egen drejkurs för en dag. Du kommer att ha din egen drejskiva till förfogande under dagen.

Anmäl ert intresse så kontaktar vi er för att tillsammans hitta ett datum som passar och ett prisförslag.

Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. Keramik är för dig som gillar att skapa tredimensionellt och utmanas att kombinera form, funktion och färg. 

Innehåll
Våra drejkurser är öppna för alla, oavsett tidigare erfarenhet, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Varje deltagare utvecklas i sin egen takt med stöd från våra kompetenta kursledare. 

Om du är nybörjare i drejning, kommer du att lära dig grundläggande tekniker för att bearbeta lera och skapa föremål på en drejskiva. Om du har erfarenhet av drejning, kan du utveckla din teknik och lära dig att skapa större och mer avancerade former.

Upplägg
Vi träffas under en gång på 4 studietimmar. . Önskar ni ett längre pass så går det att ordna. 

Kursen består till största delen av praktiskt arbete under handledning av våra erfarna kursledaren. 


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till nybörjare och till dig som har tidigare erfarenhet av drejning. 

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.


Kursmaterial
Kursmaterial tillhandahålls av Medborgarskolan. Vi använder oss av olika stengodsleror och glasyrer. Materialkostnaden för lera, inklusive glasyr och bränning är 75 kr/kg. Materialet betalas via Swish på plats. Leran och glasyrerna finns alltid tillgängliga i kurslokalen. 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan erbjuder olika kurser i keramik och drejning både för vuxna och barn. Vi har även ett stort utbud inom andra hantverkskurser, läs mer på www.medborgarskolan.se  eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Tänk på att du är i en keramikverkstad. Ta med lämpliga skor och egna arbetskläder/förkläde. 

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Rik på keramik

Alla som någon gång har stått bredvid och sett på när någon drejar vet hur enkelt, smidigt och tillfredsställande det ser ut. Tar man sedan chansen att prova sa...

31 oktober 2023
Läs vidare om "Rik på keramik"
Konst och hantverk

Kreativt med lera för hela familjen

Familjen Syrstad från Åsa skippade utlandsresan och bokade en familjekurs i keramik på Medborgarskolan i stället – ett perfekt sätt att tillbringa en sommarveck...

1 mars 2023
Läs vidare om "Kreativt med lera för hela familjen"

Utforska ämnesområde