Ort
Distans
Startdatum
29 Apr 2024
Tid
19:30-21:00
Dagar
Måndagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Matilda Houltz
Nummer
68078
Pris
400 kr

Om arrangemanget

Gillar du att spela Dungeons & Dragons men vill lära dig mer om hur du blir en bra spelledare? Vår cirkelledare Matilda kommer att ge dig en bra grund att stå på - med start 29 april. OBS! Cirkeln leds på distans!

Dungeons & Dragons: "Rollspelsledare - kampanjbyggande"
Här kommer du först lära dig grunderna som en spelare men vi kommer ha fokus på hur du kan lära och utveckla dina kunskaper som spelledare både online och på plats. Vi kommer gå igenom hur du skapar en trovärdig värd, npc’s, puzzel, skapa en trygg atmosfär och få dina spelare engagerade. Ibland kan det vara svårt att få ut och organisera sina idéer till ett klart äventyr med rätt balans och stämning för sina spelare. Men med träning, en bra grund och tekniker så blir det bara lättare och lättare, vilket du kommer få lära dig under våra lektionspass.

Tid: Måndagar kl. 19:30-21:05
Start: 29 april

Plats: Distans (möteslänk skickas ut)

Antal lektioner: 5 st

Innehåll: Du kommer att lära dig hur du bygger upp en trovärdig värld med en egen historia som dina spelare kommer följa och vilken RPG som kan passa dig bäst. Vidare kommer du också lära dig hur du kan göra dina egna NPC’s och en PC (Player Character). Struktur av dina dokument och hur du balanserar de 3 delarna av rollspel (problemlösning/puzzel, rollspel och fights/combat).

Lämplig ålder: 15 år +

Material att ha med sig vid träffen:
- D&D Beyond
- Något att anteckna och skriva på
- Rollspels tärningar (finns på Google om du inte har några fysiska)

Introduktion av cirkelledaren: 

Mitt namn är Matilda Houltz och jag är 19 år som precis tagit gymnasieexamen på
Korrespondensgymnasiet. Jag har spelat rollspel (främst D&D) i 4 år och varit spelledare i 4 år också. Ända sedan jag var liten har jag skrivit historier av olika slag, detta har manifesterats i kampanj och “one off"-äventyr för mina spelare. Förutom mitt stora intresse för rollspel så brinner jag för att utbilda mig själv och andra.

Om du har några anpassningar som skulle göra lektionerna lättare eller bättre för dig, meddela mig direkt. Jag har personliga relationer och kunskap om dyslexi, ADHD och hörselnedsättning så som sagt hör av dig om du vill och behöver eller vill ha något extra stöd.

Pris

Deltagaravgift: 400 kr

Summa: 400 kr

Utforska ämnesområde