Ort
Göteborg
Startdatum
19 Sep 2024
Tid
18:00-20:45
Dagar
Tors, Lör, Sön
Antal tillfällen
3 st
Nummer
45791
Pris
2 325 kr

Om arrangemanget

Kom och följ med på en spännande resa in i fotograferingens värld med människans bästa vän som din inspirationskälla! I denna kurs kommer vi att utforska konsten och teknikerna för att fånga fantastiska bilder av hundar.

Innehåll

Kom och följ med på en spännande resa in i fotograferingens värld med människans bästa vän som din inspirationskälla! I denna kurs kommer vi att utforska konsten och teknikerna för att fånga fantastiska bilder av hundar.

Från lekfulla valpar till majestätiska hundar, varje hund har en unik personlighet som väntar på att bli förevigad genom objektivet. Upptäck hur du effektivt kan kommunicera med dina pälsbeklädda motiv, förstå deras beteende och fånga deras mest bedårande ögonblick med precision och kreativitet.

Under kursens gång kommer du att lära dig om komposition och ljus som är skräddarsydda specifikt för att fotografera hundar. Utforska olika fotomiljöer och lär dig hur du anpassar din metod till olika situationer.

Upplägg

  • Första tillfället sker i sal. där går vi igenom kamerateknik 18:00 - 20:45
  • Andra och tredje tillfället sker utomhus, kl: 10:00 - 15:00
  • Tänk på att ha väderanpassade kläder och skor.  

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs.

Men för att kunna tillgoda se dig kursens alla momnet rekomnderar vi att du tar med en kamera som du är bekant med sedan tidigare. 

Kursledare

Hillevi Upmanis har varit verksam fotograf sedan 90-talet och tränat bruks och lydnad och agility med hundar. Upmanis fotar i naturligt ljus och oftast utomhus, gärna i skogen eller vid havet. Känslan i bilden är mycket viktig. https://www.instagramcom/hilleviupmanis/ 

I sin utlärning av hundfotografering lägger Upmanis stor vikt på att fotograferingen görs på hundens villkor så att det blir en trygg och rolig upplevelse även för hunden

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs.

Kursmaterial

  • Delatagre tar med egen kamera, systemkamera eller mobiltelefon, den kameran som du planerar att i fortsätttning använda i ditt fotogragerande. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

  • Vid våra lokaler på Haga Östergata 12 finns det gott om parkeringar. 
  • Kollektivt tar man sig enkelt till järntorget  

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Ort

Medborgarskolan Göteborg Haga

Haga Östergata 12, Göteborg

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 325 kr

Summa: 2 325 kr

Utforska ämnesområde