Snöskoteråkning i vinterlandskap.
Kurs

Förarbevis Snöskoter, praktisk körning Lögdeå när du läst teori på Medborgarskolan

Ort
Lögdeå
Startdatum
17 Mar 2024
Tid
08:00-11:00
Dag
Söndag
Antal tillfällen
1 st
Nummer
55161
Pris
0 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet.

Praktisk körning Snöskoter för dig som läst teori på distans via Medborgarskolan.

Kursen ger dig bland annat kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, att köra på skrå, passera trafikövergångar, ledkörning mm samt hur du agerar om du kör fast med din skoter. Du får också råd om skötsel av skotern och övriga säkerhetsfrågor. Kursen baseras på Transportstyrelsens riktlinjer för förarbevis - snöskoter, terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

Den teoretiska delen av kursen består av 3 träffar på distans, totalt ca 7 timmar. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs på vårt övningsområde i Lögdeå. Till den praktiska körningen tar du med dig egen skoter som passar krypkörning och godkänd hjälm. Om din snöskoter saknar back finns det möjlighet att låna skoter för det momentet. Ta på varma kläder och skor.

Det är viktigt att du kan visa upp giltig legitimation både vid kursstart, det praktiska momentet samt vid provtillfället.

Efter teori och körning är din utbildning för Förarbevis Snöskoter avslutad.
Efter utbildning får du göra teoriprovet. Skriftligt prov på Medborgarskolan sker vanligen direkt efter körningen på kontoret. Meddela om du vill göra ett muntligt (enskilt) prov så ordnar vi det. För att få göra provet måste du ha fyllt 16 år.

FÖRKUNSKAPER Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet. I övrigt behöver du inte kunna något sedan tidigare. Observera att du måste ha fyllt 16 år och inte ha några spärrar registrerade hos Transportstyrelsen för att få skriva provet.

Alla datum är preliminära, invänta därför alltid kallelse innan kursstart!
Kallelsen / mail innehåller vägbeskrivning, kontaktuppgifter och kostnad för ev hyra av skoter m.m.

Vid frågor kontakt:

Åsa Lindström Medborgarskolan Nordmaling
070 948 86 60
asa.lindstrom@medborgarskolan.se

Ort

Lögdeå utomhus Körområde

Västerlångvägen 21, Lögdeå

Visa på karta

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde