Ort
Sorsele
Startdatum
16 Dec 2023
Tid
13:00-16:00
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Roberth Andersson
Nummer
53918
Pris
0 kr

Fullbokad. Anmäl dig som reserv!

Om arrangemanget

Praktisk körning för snöskoter för dig som läst teorin hos oss. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet.

Praktisk körning för snöskoter för dig som läst teorin hos oss på Medborgarskolan.

Kursen ger dig bland annat kunskap om snöskoterns användning i trafik och natur, att köra på skrå, passera trafikövergångar, ledkörning mm samt hur du agerar om du kör fast med din skoter. Du får också råd om skötsel av skotern och övriga säkerhetsfrågor. Kursen baseras på Transportstyrelsens riktlinjer för förarbevis - snöskoter, terrängkörningslagen och grunderna i första hjälpen.

 

Den teoretiska delen av kursen består av 3 träffar, totalt ca 7 timmar. Det praktiska körmomentet tar ca 3 timmar och det genomförs på ett av våra övningsområden i Sorsele. Till den praktiska körningen tar du med dig egen skoter och godkänd hjälm. Ta på varma kläder och skor.

Det är viktigt att du kan visa upp giltig legitimation både vid kursstart, det praktiska momentet samt vid provtillfället. 

Efter teori och körning är din utbildning för förarbevis snöskoter avslutad och du erbjuds att skriva prov för att få förarbeviset utfärdat. För att få göra provet måste du ha fyllt 16 år.

FÖRKUNSKAPER Du måste vara minst 15 år och 9 månader för att kunna delta i det praktiska momentet. Observera att du måste ha fyllt 16 år och inte ha några spärrar registrerade hos Transportstyrelsen för att få skriva provet. 

Relaterade artiklar

Utforska ämnesområde