Kurs

Amigurumi -fortsättningskurs, hopsättning och fyllning - helgkurs

Ort
Västerås
Startdatum
22 Apr 2023
Tid
10:00-15:45
Dag
Lördag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Margita Thörnström
Nummer
72616
Pris
850 kr

Om arrangemanget

Kom och lär dig att virka din egna lilla figur och skapa ditt eget hantverk! Med virkningens tekniker kan man skapa många användbara plagg. Virkning är dessutom ett av de få hantverk du kan göra på språng.

Innehåll

På denna kurs lär vi oss att sätta ihop samt fylla en Amigurumi.

Amigurumi (編み包み) är japanska för virkade eller stickade och stoppade leksaker. En amigurumi föreställer ofta djur, men kan även vara en mänsklig figur, en maträtt eller någonting annat. Den klassiska amigurumin har ett oproportionerligt stort huvud, stora runda ögon och liten kropp enligt det japanska idealet "kawaii", det vill säga så gulligt som möjligt. Det finns dock inga givna regler för hur en amigurumi skall se ut, utan den konstnärliga friheten är stor.

En amigurumi kan både vara virkad eller stickad, men den virkade varianten tycks vara vanligast. Figuren virkas i mestadels fasta maskor i en spiral där varven överlappar varandra. Ögon och detaljer kan vara gjorda i plast, glas, knappar, filttyg eller broderade.

I Japan blev amigurumis populära under 1980-talet då de användes i ett utbildningsprogram för barn som fick lära sig att tillverka dem från återvunna leksaker.

Upplägg
Vi träffas under en lördag kl. 10:00-15:45.

Förkunskaper
Viss virkningsvana krävs för att kunna tillgodogöra sig kursen på bästa sätt.

Kursledare

Margita Thörnström har stickat och virkat sedan 4 års ålder. Hon har gått textilutbildning i Sala samt många kurser på Folkhögskolor inom stickning, vävning, broderi och yllebroderi med mera. Margita brinner för att lära ut hantverk! Att sy, ändra och att göra om kläder är även det en passion.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du behöver ha med dig virknål samt garn som passar till den virknål du väljer.

Det kommer att finnas ett begränsat antal virknålar samt virkmönster för utlåning på plats.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Tillgång till mikro och kylskåp finns. Vi bjuder på kaffe och té.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Västerås Kopparlunden

Skivfilargränd 4, Västerås

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 850 kr

Summa: 850 kr

Utforska ämnesområde