Ort
Vännäs
Startdatum
28 Sep 2023
Tid
18:00-20:15
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
6 st
Nummer
49922
Pris
995 kr

En plats kvar

Om arrangemanget

Stickning är hetare än någonsin! Haka på trenden och lär dig sticka coola raggsockor, mössor, eller en kofta.

Innehåll

Kan du sticka lite med vill lära dig mer så är detta kursen för dig!
Under denna kurs kommer du att få prova på att skicka olika tekniker. Mönsterstickning med flera färger, mosstickning, sticka flätor och mycket annat. Du får lära dig läsa stickbeskrivningar, välja rätt garn och så vidare. Teori och praktik varvas, men fokus ligger på det kreativa skapandet.

Kursledare
Ledare är Pia Andersson som brinner för all typ av handarbete allt från virkning och stickning till spinning, tovning, garnfärgning och allt däremellan. Hon har bred kunskap inom alla dessa tekniker. Pia brinner för att lära ut sina kunskaper och att få deltagare att blomma ut och våga prova nya saker. Att kombinera gamla och nya tekniker och olika kulturella uttryck är något som inspirerar henne.

Förkunskaper
Du bör kunna lägga upp maskor, sticka räta och aviga maskor, kunna öka och minska samt avmaska.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften utan är något du behöver köpa separat. Du behöver ha egna stickor och garn, måttband, sax, stoppnål, säkerhetsnål/stickmarkörer etc.

Kallelse/Faktura

Datum för kursstarten är preliminär och kan komma att ändras. Kallelse/faktura skickas till angiven till dig innan kursstart.

Bra att veta

Lokalen är handikappanpassad och har en handikappentré från innergården. Hör av dig så hjälper vi dig in om du behöver nyttja denna entré.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Har du frågor kontakta:
Victoria Kreuger, verksamhetsutvecklare på Medborgarskolan
090-77 50 51
victoria.kreuger@medborgarskolan.se

 

 

Ort

Medborgarskolan

Köpmangatan 15, Vännäs

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Stickning är avkoppling

Årets julklapp 2022 blev det hemstickade plagget men trenden att sticka tog ordentlig fart redan vid pandemins början enligt Camilla. Behovet av att skapa med h...

20 december 2022
Läs vidare om "Stickning är avkoppling"

Utforska ämnesområde