Ort
Distans
Startdatum
16 Okt 2024
Tid
19:00-21:15
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Elisabeth Hermansson
Nummer
46311
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Bli en mer medveten fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka din bild med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt. 

Grunderna för att skapa en bild: Planering, Motiv, Synvinkel, Exponering, Fokus, Bländare, Slutartid, ISO, Vitbalans

Bländaren och dess effekt på bilden

Slutartiden och dess effekt på bilden, ISO och dess effekt på bilden

Fokus systemet, fokus lägen, fokuspunkter, statiska motiv vs. rörliga motiv

Upplägg

 • Kursen är på distans i realtid, 5 tillfällen på onsdagar kl 19-21:15.
  Vi kommer att ta kortare pauser under kursen.
 • Kursen är lärarledd och vi använder oss av det kostnadsfria distansplattformen Learnify. Där kommer ledaren lägga in uppgifter mm. Själva klassrummet där ni ses kommer vara på Zoom. Även detta program är kostnadsfritt.

 • För att delta behöver du en pek-/surfplatta eller dator med kamera och ljud samt stabil internetuppkoppling. Instruktioner om hur du använder Learnify samt hur du laddar ner programmet får du i ett mejl innan kursstarten. 

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs förutom att du ska ha tittat på kamerans manual och läst de sidorna med illustration och anteckning på kamerahuset och dess knappar och reglage. Du bör även vara bekant med vad kamerans olika knappar heter och var de sitter. Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). 

Kursledare

Elisabeth Hermanson har mångårig erfarenhet av fotografering och att kombinera pedagogik med foto. I denna kurs kommer hon att kombinera kursmaterial från tidigare kurser i ett nytt innehåll som fungerar bra att genomföra på distans och i dialog, trots nätavstånd med dig som fotograf.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och arbetar utifrån Medborgarskolans kärnvärden.

Kursmaterial

Din digitala systemkamera och instruktionsboken samt möjlighet att anteckna vid behov.  

Egen dator eller surfplatta med stabil internetanslutning, högtalare och digital kamera. 

På Learnify lägger kursledare upp material till deltagarna och här kommer även länken till det digitala klassrummet Zoom att finnas. Du kommer få videolänk till kursen innan kursstarten samt information om hur du laddar mer programmet. www.medborgarskolan.se/infor-din-distanskurs

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • På Learnify lägger kursledare upp material till deltagarna och här kommer även länken till det digitala klassrummet Zoom att finnas. Du kommer få videolänk till kursen innan kursstarten samt information om hur du laddar mer programmet. www.medborgarskolan.se/infor-din-distanskurs

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt.
 • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.
 • Utebliven närvaro eller utebliven betalning gäller INTE som avbokning!

Medborgarskolan och folkbildning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ämnesområde