Gå en fotokurs på distans - full frihet i tid och rum!
Genom att bättre förstå hur kameran och inställningarna fungerar kommer du att kunna ta bilder mer än bara i autoläget. Med rätt inställningar kan du ta de där bilderna med snabba motiv, motiv i svagare ljus, bilder med rätt skärpedjup och inte minst bilder med bättre bildkomposition. Grundläggande kunskap om en modern digital systemkamera och hur man kan använda menyer och inställningar för att få sitt bildskapande till nya höjder.
Veckoinnehåll:
1. Inledning och presentation av kursledaren och kameran
2. Bländare
3. Slutartid
4. Vitbalans och ISO
5. Manuell fokus och komposition
6. Ljus och egen vitbalans
7. Q&A med ledaren.
8. Q&A med ledaren.
Upplägg & arbetssätt
Kursen omfattar sex kursdelar på distans via en datorplattform under åtta veckor. Du kan hämta lektionsmaterial i form av ljud/bild, skriven text och arbetsuppgifter. Du har också en egen mapp som du kan lägga bilder i. Dina bilder kommenteras regelbundet av kursledaren och om du så vill av de andra kursdeltagarna. Du kan ställa frågor via mejl och du kan också ha kontakt med övriga kursdeltagare. Det behövs inte någon djupare datorkunskap. Vid minst tre tillfällen kommer ni ha digitala möten med hela gruppen. Ni kommer gemensamt överens om när.
Du bör lägga ner cirka fyra studietimmar per vecka på kursen. En studietimme är 45 minuter. Eftersom det är en distanskurs kan du jobba i din egen takt och på tider som passar dig. Under kursen får du många varierande övningsuppgifter.
För vem & material
När det gäller förkunskaper krävs egentligen inga alls. Du behöver en enkel dator med några gratisprogram och grundläggande datorkunskap. Du har kanske en digitalkamera som du oftast använder i autoläget. Det är en fördel om det är en systemkamera men många delar av kursen kan också tillämpas på en enklare kamera.
Viktigt
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter och annat mailas ut. Dessutom används din e-postadress för att logga in på kursplatsen på Internet.
Anmälan
OBS! Ta del av köpevillkoren innan du anmäler dig. När kursen fått tillräckligt med anmälningar får du en kallelse med faktura via posten eller e-post. Där anges definitiv startdag, plats, tidpunkt och ibland även information om portkod med mera.
Distanskurs
Du får natten till kursstarten ett mail med inloggningsuppgifter. Kursen ligger på vår egna plattform, Totara. Du går igenom kursen på tider som passar dig men kursledaren finns inne i stort sett varje dag. Du gör uppgifter och lyssnar på genomgångar. Övningar, genomgångar, m.m. ligger tillgängligt i plattformen under kursens gång. Du har 2 veckor extra på dig att bli klar med kursen efter sista tillfället.
Ledare
Våra ledare har relevanta ämneskunskaper och erfarenhet av att leda studiecirkel. Ledaren genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Genom ett utbildningsprogram ges våra ledare möjlighet till såväl personlig som pedagogisk utveckling, en viktig del av Medborgarskolans kvalitetsarbete.
Rabatt
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på böcker m.m. Läs mer om hur du gör: https://www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/formaner/
Bra att veta
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Man kan dela upp betalningen på upp till tre månader, meddela i så fall detta vid din anmälan.
Detta är folkbildning
Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar, på distans eller semidistans. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Varje individ har inflytande i gruppen. Inom folkbildningen kan den enskilde deltagaren påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.
Deltagaravgift: 1 595 kr
Summa: 1 595 kr