Ort
Uppsala
Startdatum
6 Mar 2024
Tid
17:00-19:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Lars Emerius
Nummer
76358
Pris
1 390 kr

Om arrangemanget

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering. Den här kursen fungerar oavsett kamera - mobil eller systemkamera.

Innehåll

Kursen handlar mycket om bildkomposition, och hur du får till förenklade bilder som därför kallas bra. Det gäller många motivområden beroende på vad du är intresserad av och som kursen anpassas till. Kursen lägger mindre tid på teknik eftersom så många kameror, teknik och objektiv besöker kursen.

Bildredigering i Lightroom ingår i kursen och behövs för att dina bilder ska lyftas fram. 

Upplägg

Den här kursen fungerar oavsett kamera - mobil eller systemkamera. 

Vi kommer att ta kortare pauser under kursen. Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom att du bör vara bekant med vad kamerans olika knappar och var de sitter.

Kursledare

Lars Emerius har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap genom sina tidigare yrken som officer och ingenjör. I denna kurs kommer han att kombinera kursmaterial från tidigare kurser i ett nytt innehåll som fungerar bra att genomföra på distans och i dialog, trots nätavstånd med dig som fotograf.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med din systemkamera eller mobilkamera, principerna är detsamma för fotografering. Instruktionsbok kan även vara ett bra stöd. 

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Uppsala (Bergsbrunnagatan)

Bergsbrunnagatan 20, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 390 kr

Summa: 1 390 kr

Utforska ämnesområde