Ort
Distans
Startdatum
26 Mar 2024
Tid
09:15-11:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Ledare
Lars Emerius
Nummer
76355
Pris
1 795 kr

Om arrangemanget

Ta med ditt barn på digital fotokurs! Vi lär oss fotografera så att barn, ljus och situation kommer till sin rätt för att få riktigt bra bilder för framtiden.

Innehåll

Den här kursen fungerar oavsett kamera - mobil eller systemkamera. Du och ditt barn deltar på distans via dator eller mobil, med den kamera du önskar använda i högsta hugg och beredd att genomföra enklare övningsuppgifter. 

Kursmomenten är grundläggande teknik, förenkling, tredjedelsregeln, olika ljus och målet att klara fotografering i motljus eftersom det oftast ger ett överlägset resultat när du behärskar det. Momenten blandas med grundläggande digital bildbehandling oftast med dina bilder som underlag. Bilder som du fotat i de olika övningarna du får.

Vi använder oss av mobil eller systemkamera och lär oss om bildkomposition, ljus, kamerainställningar och digital bildredigering. Vi övar och har repetitioner så att du inte missar något om du blir upptagen av blöjbyte, amning eller annat. Du får övningsuppgifter till nästa kurstillfälle som passar just din kunskapsnivå. Barnen bör vara från tre månader upp till ett år. Du är självklart välkommen även som mormor, farfar eller liknande.

Upplägg

Kursen är lärarledd och vi använder oss av ett kostnadsfritt program. För att delta behöver du en mobil, pekplatta eller dator med kamera samt en stabil internetuppkoppling. Teori varvas med praktiska övningar.

Vi kommer att ta kortare pauser under kursen.

Förkunskaper

Kursledaren anpassar efter din kunskapsnivå. Är du från början duktig fotograf, så får du bara en mer krävande fotouppgift till nästa gång, så även du kan utvecklas.

Kursledare

Lars Emerius har arbetat som officer och ingenjör. Han har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap. Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ha med dig ditt barn och systemkamera eller mobilkamera, principerna är detsamma för fotografering.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Pris

Deltagaravgift: 1 795 kr

Summa: 1 795 kr

Utforska ämnesområde