Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Ort
Uppsala
Startdatum
23 Maj 2020
Tid
10:00-15:45
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Hanna Fredholm
Nummer
56958
Pris
1 495 kr

Om arrangemanget

Grodperspektiv, fotomiljöer, horisonter, posering. I denna djupdykning av porträttfotografering får du under en spännande fotohelg undersöka grodperspektivets möjligheter.

Du får lära dig horisontens betydelse för bildkomposition. Kommunikation och posering med modeller. Samt får upp ögonen för vilka fotomöjligheter som gömmer sig i din miljö. Genom roliga praktiska övningar lär du dig detta och mycket mer inom porträttfoto. Allt för att lära dig att ta de bästa bilderna på din familj, dina vänner eller din kollega.

Innehåll

Denna kurs vänder sig till dig som vill ta bättre porträttbilder med din systemkamera. Teoretiska moment varvas med praktisk övningar i små arbetsgrupper. Där vi tränar på olika moment och lär oss om komposition, samt hur du lyfter fram modellen med hjälp av skärpedjup, inramning och kontraster.

Vi lär oss hur man fotograferar de bästa porträttbilderna både inomhus och utomhus, samt hur vi hanterar befintligt ljus och miljö. Vi går igenom tips på att lyckas ta bra bilder i en stökig miljö som på en släktmiddag, en konfirmation, vid studenten eller på ett sommarbröllop på ett avslappnat sätt.

Du kommer bland annat lära dig:

  • Fotografering i befintligt ljus
  • Bildkomposition för porträtt
  • Miljöval och kameravinkel
  • Kontakt och kommunikation med modell
  • Posering
  • Överblick av porträttfoto som fotogenre och termer

Upplägg

Teori varvas med praktiska övningar.

Vi gör avbrott för 30 min lunch.

Kursen erbjuds under en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15:45 båda dagarna.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har gått en grundkurs i foto eller har lite erfarenhet av att använda din systemkamera sedan tidigare.

Kursledare

Hanna Fredholm har sedan 2008 arbetat som fotograf inom porträtt, mode och kommersiellt. Både som egen företagare och som anställd på reklam och eventbyrå i Stockholm. Sedan 2016 är hon även en attraktiv föreläsare och kursledare inom fotografering.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med dig din kamera, samt gärna ett objektiv som motsvarar 50mm för en digital systemkamera.

Bra att veta
· Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.
· Ta med dig din kamera och eventuella tillbehör du önskar använda, såsom stativ eller andra objektiv.
· Ta gärna med lunch, tillgång till mikro finns. Det finns kyl att förvara den i.
· Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Ort

Medborgarskolan Uppsala

Hamnesplanaden 1, Uppsala

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 495 kr

Summa: 1 495 kr

Utforska ett ämnesområde