Ort
Distans
Startdatum
28 Maj 2024
Tid
17:00-19:30
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Hanna Fredholm
Nummer
75864
Pris
1 390 kr

Om arrangemanget

Grodperspektiv, fotomiljöer, horisonter, posering. I denna djupdykning av porträttfotografering får du under en spännande fotohelg undersöka grodperspektivets möjligheter.

Du får lära dig horisontens betydelse för bildkomposition. Kommunikation och posering med modeller. Samt får upp ögonen för vilka fotomöjligheter som gömmer sig i din miljö. Genom roliga praktiska övningar lär du dig detta och mycket mer inom porträttfoto. Allt för att lära dig att ta de bästa bilderna på din familj, dina vänner eller din kollega.

Innehåll

Denna kurs vänder sig till dig som vill ta bättre porträttbilder med din systemkamera. Teoretiska moment varvas med praktisk övningar i små arbetsgrupper. Där vi tränar på olika moment och lär oss om komposition, samt hur du lyfter fram modellen med hjälp av skärpedjup, inramning och kontraster.

Vi lär oss hur man fotograferar de bästa porträttbilderna både inomhus och utomhus, samt hur vi hanterar befintligt ljus och miljö. Vi går igenom tips på att lyckas ta bra bilder i en stökig miljö som på en släktmiddag, en konfirmation, vid studenten eller på ett sommarbröllop på ett avslappnat sätt.

Du kommer bland annat lära dig:

  • Fotografering i befintligt ljus
  • Bildkomposition för porträtt
  • Miljöval och kameravinkel
  • Kontakt och kommunikation med modell
  • Posering
  • Överblick av porträttfoto som fotogenre och termer

Upplägg

Teori varvas med praktiska övningar.

Kursen går under tre tillfällen, samma dag och tid. Kursen är lärarledd och vi använder oss av ett kostnadsfritt program. För att delta behöver du en dator med kamera och mikrofon alternativt en mobil med samma egenskaper samt en stabil internetuppkoppling. 

Vi kommer att ta kortare pauser under kursen. Ha din kaffekopp eller tekopp redo så "ses" vi.

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som har gått en grundkurs i foto eller har lite erfarenhet av att använda din systemkamera sedan tidigare.

Kursledare

Hanna Fredholm har sedan 2008 arbetat som fotograf inom porträtt, mode och kommersiellt. Både som egen företagare och som anställd på reklam och eventbyrå i Stockholm. Sedan 2016 är hon även en attraktiv föreläsare och kursledare inom fotografering.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med dig din kamera, samt gärna ett objektiv som motsvarar 50mm för en digital systemkamera.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Ha din systemkamera och objektiv redo.
  • Ha gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Pris

Deltagaravgift: 1 390 kr

Summa: 1 390 kr

Utforska ämnesområde