Ort
Stockholm
Startdatum
25 Sep 2024
Tid
14:30-16:00
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Christina Dagberger Jonsson
Nummer
55658
Pris
750 kr

Om arrangemanget

En konversationskurs i franska för dig som läst 2-3 terminer

Innehåll

Tre tillfällen för att lära sig franska ord, uttryck och formuleringar, samt mer om författaren Simone de Beauvoir och hennes tid. 

Fokus ligger på inlärning av fransk vokabulär och franska uttryck, samt fakta om författaren och kort historik kring samtiden, och vi talar svenska och franska. Till varje gång gör vi research och lär in vokabulär och fraser. Utgångspunkten är korta stycken ur självbiografin Mémoires d’une jeune fille rangée/En familjeflickas memoarer. Simone de Beauvoir föddes 1908 i Paris och studerade filosofi vid Sorbonne. Hon skrev romaner och filosofiska verk och hennes författarskap hade i mångt och mycket hennes eget liv och samtid i fokus.

Upplägg

Vi träffas vid tre tillfällen. 2 studietimmar á 45 minuter per tillfälle.

Förkunskaper

Nivån är termin 2–3, så det är bra att ha läst lite franska innan för att kunna delta.

Kursledare

Christina Dagberger har sedan flera år tillbaka erfarenhet av att leda kurser i franska. Hennes utbildning är en fil.mag. med franska som huvudämne. Som ung bodde hon i Paris för att under ett år läsa franska på Sorbonne och jobba som au-pair i en fransk familj. Har även studerat på Alliance Française i Nice. Detta sammantaget ger en hög kunskapsnivå såväl praktiskt som teoretiskt. Christina har franskan som sitt största intresse och vidareutbildar sig ständigt inom det franska språket, samhällsliv och historia.

Det är något speciellt med våra kursledare...! 
Våra kursledare har i regel språket som sitt modersmål eller har en gedigen utbildning inom sitt språk. De flesta har pedagogisk utbildning och erfarenhet av undervisning.
Medborgarskolan erbjuder varje termin många givande utbildningar som underlättar ledarens pedagogiska arbete och stimulerar till personlig utveckling.

Kursmaterial

Kursmaterial tillhandahålls av kursledaren.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus.com 10 % på Akademibokhandeln i butik.
Läs mer om hur du gör på Rabatt på kursmaterial

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca 10 dagar före kursstart. 
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala eller ring 010-157 63 61 så hjälper vi dig.

Ort

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Stockholm

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Utforska ämnesområde