Ort
Jönköping
Startdatum
10 Feb 2024
Tid
14:00-16:00
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
42807
Pris
695 kr

Om arrangemanget

Här får du möjlighet att ge dig själv en längre stunds återhämtning och lyssna in hur du och din kropp mår. Vi dansar igenom de olika kroppsdelarna som uppvärmning, går vidare till de 7 rörelserytmerna och avslutar med avslappning.

INNEHÅLL OCH MÅL:

Så vad är då Frigörande dans? Jag beskriver det bäst som mediation/mindfullness i rörelse, motion för både kropp och själ, eller bara ett härligt sätt att motionera på.
Att dansa frigörande dans är att dansa i nuet utan krav och prestation. Med hjälp av dansen går du på upptäcksfärd i kropp, själ och känslor. Du lyssnar in till musiken, följer impulserna från kroppen och är fri i rytmen och rörelserna. Du anpassar dansen helt efter din egen förmåga, du kan stå, sitta, eller ligga. 
Alla kan dansa!


Du dansar företrädesvis barfota och blundandes. Eller med halvt slutna ögon för att lättare vara närvarande i dig själv. Kom i mjuka kläder och medtag vattenflaska.


UPPLÄGG:

Vi träffas 5 gånger under två timmar per tillfälle 

v. 6, v. 10, v. 15, v.18, v. 22 FÖRKUNSKAPER:

Inga förkunskaper krävs

LEDARE:

Elin Bjurhed utbildad dansinspiratör via
Frigörande Dansakademin (fridans.nu)

BRA ATT VETA:

Vi dansar företrädesvis barfota. Ha bekväma kläder som du kan ta ut rörelser i. Passet avslutas med en avslappning, medtag tröja så du kan hålla dig varm.

Dusch och omklädningsrum finns.Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället.

Välkommen!

 

Ort

Medborgarskolan Jönköping Danssalar

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 695 kr

Summa: 695 kr

Utforska ämnesområde