Ort
Limhamn
Startdatum
2 Mar 2024
Tid
10:00-12:15
Dagar
Lördagar
Antal tillfällen
8 st
Nummer
65729
Pris
2 650 kr

Om arrangemanget

En kurs om frihandsteckning som en introduktion för dig som är helt nybörjare och är intresserade att lära dig grunderna i teckning och utveckla dina handlag.

Om kursen

Skärp din observations förmåga, ditt visuella minne och utveckla ditt skiss handlag. Med frihandsteckning samordnar du dina ögonen, sinnet och handen, se att du kan rita exakt och snabbt vad du ser eller tänker. Under kursen kommer studenterna att lära sig att teckna utan hjälpen av geometriska instrument. Dessutom kommer studenterna att lära sig grunderna i teckning och komponering, inklusive hur man skapar perspektiv, ritar i realistisk skala och introducerar textur och ton i sina illustrationer. Vid varje kurstillfälle är detta olika teckningsövningar.

Upplägg

Kursen går en gång i veckan i åtta veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle.   

För vem

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Marianna Petraki 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till individuell utveckling.

Kursmaterial

Ingår inte i kursavgiften. Tecknings papper eller skisspaper (A4 eller A3 storlek), blyertspennor: (HB, B, 2B, 4B, 6B, 8B), radergummi, knådgummi, pennvässare  

Bra att veta

 

  • Kursstarten är preliminär och kan komma att ändras.
  • Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Ta del av våra allmänna villkor här.
  • Har du speciella behov så kontakta oss så ska vi försöka lösa dessa så smidigt som möjligt.

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. http://www.medborgarskolan.se/formaner/

Om folkbildning

Folkbildning är en utbildningsform som är fri, frivillig och tillgänglig för alla. Folkbildning innebär att kurser och studiecirklar anpassas efter deltagarna och att deltagarna har ett stort demokratiskt inflytande över utbildningens utformning. 

Ort

Medborgarskolan - Limhamns Folkets hus

Linnégatan 61, Limhamn

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 2 650 kr

Summa: 2 650 kr

Utforska ämnesområde