Ort
Falun
Antal tillfällen
8 st
Nummer
75806
Pris
1 895 kr

Om arrangemanget

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen av att spela med andra.

Innehåll 

Vi bekantar oss med gitarrens anatomi, lär oss ta öppna ackord och övar på gehör. Målet är att du ska få en bra taktkänsla och grundläggande teoretiska kunskaper. Vi kommer att spela lättkompade och välkända låtar tillsammans som du kommer att kunna spela vid alla typer av tillfällen.

Upplägg

 • Medtag egen gitarr
 • Vi har en lektion i veckan à 30 minuter, vid behov kan tiden för kurstillfället varieras enligt särskild överenskommelse med kursledaren.
 • 8 träffar á 30 minuter/tillfälle
 • Tillsammans diskuterar ni upplägget på lektionerna.
 • Kontakta oss på Medborgarskolan så bestämmer vi gemensamt ett startdatum för kursen.

Förkunskaper

Du kan vara nybörjar eller redan spelar man vill lära dig mer.

Kursledare

Vi har tillgång till 2 kursledare;

Mats spelade i olika band redan under de tidigaste åren och har sedan 80-talet arbetat som professionell musiker (gitarrist och basist) i rock/dansband samt som trubadur och studiomusiker. Har sedan 25 år även ägt och drivit inspelningsstudio och produktionsbolag. Har  parallellt med detta också arbetat som musik- och musik/teaterproduktions-lärare  på estetprogrammen på Haraldsbo- samt Lugnetgymnasiet.

Mattias - verksam som vissångare och som producent av olika kulturarrangemang. Aktiv i ett antal olika kulturföreningar. Han har många års erfarenhet av att leda gitarrkurser på olika nivåer. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Ni bestämmer tillsammans om vilken ev kursbok ni kommer att använda vi första kursträffen.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Välkommen till oss

 • Micro och kylskåp finns
 • Kaffe och te finns att  köpa.
 • Parkering finns i närheten av lokalen.
 • Buss och tåganslutning i närheten

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Falun

Åsgatan 27A, Falun

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 895 kr

Summa: 1 895 kr

Utforska ämnesområde