Ort
Trollhättan
Startdatum
26 Sep 2024
Tid
18:15-19:45
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
8 st
Ledare
Anders Bergström
Nummer
43737
Pris
1 750 kr

Om arrangemanget

Ackordspel - sjung och kompa. Du får lära dig grunderna i gitarrspel, de vanligaste ackorden, olika kompstilar, anslagen och hur du stämmer gitarren. Vi spelar och sjunger kända melodier av olika slag.

Innehåll
Med hjälp av enkla melodier får du lär dig att spela ackord, olika kompstilar och även lite fingerspel. Första kurstillfället går vi igenom gitarren och olika sätt att stämma gitarren på.

Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid. Tänk på att du också behöver öva mellan kurstillfällena för att lära dig, helst öva lite varje dag!

För vem
För dig som är nybörjare så inga förkunskaper krävs. Alla elever från 16 till 100 år är välkomna!

Kursledare
Din kursledare Anders har hållit på med musik sedan unga år. Det som i ungdomen startade som en hobby har genom åren utvecklats till ett stort musikintresse. Anders har många års erfarenhet som musiklärare och att undervisa i gitarrspel på musikskola. Han har varit kursledare och undervisat hos oss på Medborgarskolan sedan slutet av 1990-talet. -"Det är en stor glädje att se framstegen och utvecklingen hos deltagarna"

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Kursmaterial
Medtag akustisk gitarr och boken Kompa enkelt på gitarr 1, ISBN 9789197065900.
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Invänta kallelse innan du köper kursboken!

Mot uppvisande av din kallelse får du 10 procents rabatt på strängar och nya instrument hos Musikpartner på Spannmålsgatan i Trollhättan.

Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner 

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen ca 1-2 veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokal.

Ort

Medborgarskolan Trollhättan

Storgatan 19, Trollhättan

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 750 kr

Summa: 1 750 kr

Utforska ämnesområde