Ort
Eskilstuna
Startdatum
9 Apr 2024
Tid
19:00-19:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Wisam Al Hamoud
Nummer
76809
Pris
1 595 kr

Om arrangemanget

Pop, rock eller blues, oavsett musikgenre har gitarren sin givna plats. Det är ett instrument som passar alla åldrar.

Gitarr är ett av de mest populära instrumenten - utveckla ditt gitarrspel hos oss! Vi lär oss spela akustisk gitarr i liten grupp, du tar med ditt eget instrument på lektionerna. Vi provar komp, fingerspel m.m. i olika musikstilar. Vi lär oss också läsa gitarrnoter och att stämma.

Innehåll
Denna kurs vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet av gitarrspel. Du lär dig fler ackord och komptekniker; slagkomp och plockkomp. Basgångar och tabulatur. 

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under 10 tillfällen. Kursen omfattar 1x45 minuter per kurstillfälle. Vi träffas i liten grupp upp till 5 deltagare för kunna garantera god pedagogik och för att skapa optimala förutsättningar för inlärning. Eventuella uppehåll för lov och röda dagar görs upp under första kurstillfällena tillsammans med kursledaren.

Förkunskaper
Du bör ha grundläggande kunskaper.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av tidigare erfarenhet och hur mycket du hinner öva.

Kursledare
Wisam Al Hamoud. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom pedagogik.

Kallelse/Faktura
Alla våra kurser är preliminära. Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta
Du kan med fördel ta med din egen gitarr, men vi har även ett antal gitarrer att låna ut vid behov. Skriv i noteringsfältet vid anmälan om du tar med egen gitarr eller behöver låna en.

I vår lokal finns kylskåp och mikro. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 595 kr

Summa: 1 595 kr

Utforska ämnesområde