Ort
Eskilstuna
Startdatum
9 Apr 2024
Tid
17:00-17:45
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Wisam Al Hamoud
Nummer
76807
Pris
1 295 kr

Om arrangemanget

Gå en rolig kurs i höst och lär dig spela gitarr! Det är ett instrument som passar alla åldrar.

Pop, rock eller blues, oavsett musikgenre har gitarren sin givna plats. Det är ett instrument som passar alla åldrar. Denna kurs är för barn mellan 7 - 12 år.

Innehåll
En kurs för dig som är nybörjare där vi varvar teori och praktik. Du kommer bl.a. lära dig:
• Stämma gitarren
• Melodispel
• Olika kompstilar
• De vanligaste ackorden
• Hur du ska sitta och hålla i gitarren

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under 10 tillfällen. Kursen omfattar 1x45 minuter per kurstillfälle. Vi träffas i liten grupp upp till 6 deltagare för kunna garantera god pedagogik och för att skapa optimala förutsättningar för inlärning. 


OBS! kursen gör ett uppehåll den 20/2 på sportlovet och 2/4 på påsklovet - ni får mer information när ni träffas. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Wisam Al Hamoud. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom pedagogik. 
Kursledare Henrik Sundin har mångårig erfarenhet som gitarrist och bemästrar instrumentet galant. Han har arbetat flera år som musiklärare och gitarrlärare i Uppsala.

Bra att veta
Ta med egen gitarr.
Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.

Eventuella uppehåll för lov och röda dagar görs upp under första kurstillfällena tillsammans med kursledaren.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av tidigare erfarenhet och hur mycket du hinner öva.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan Eskilstuna är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta
Du kan med fördel ta med din egen gitarr, men vi har även ett antal gitarrer att låna ut vid behov. Skriv i noteringsfältet vid anmälan om du tar med egen gitarr eller behöver låna en.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 295 kr

Summa: 1 295 kr

Utforska ämnesområde