Ort
Karlstad
Startdatum
12 Okt 2024
Tid
10:00-16:00
Dagar
Lör, Sön
Antal tillfällen
2 st
Ledare
Anneli Raninen Lundberg
Nummer
76211
Pris
1 550 kr

Om arrangemanget

Tillverka och dekorera smycken i skimrande glas. En hel helg av skapande som passar dig som har provat på glasfusing tidigare!

Glasfusing är en gammal teknik som går tillbaka till de forntida egyptierna och romarna för mer än 2000 år sedan. När man lärde sig att blåsa glas på 1000-talet blev glasfusing mindre populärt. Men på 70-talet utvecklades tekniken igen och blev mer tillgänglig.

Innehåll
Under den här kursen får du lära dig olika metoder att dekorera dina smycken. Vi går tillexempel igenom hur man använder dekaler, glasfärg och olika metaller i kombination med glas. Vi fördjupar oss också mer i design av smycken. Efter fusing monterar du dina smycken som halsband, ringar och örhängen. Du hinner göra 6-8 smycken under kursen.

- Kombinera glas med metallinlägg
- Använda dekaler på glas
- Dekorera glas med växter
- Måla på glas
- Vi diskuterar smyckesdesign
- Individuell handledning

Upplägg
Helgkurs lördag-söndag kl 10.00-16.00.

Förkunskaper
Glasfusing nybörjare eller motsvarande kunskaper. 

Kursledare
Anneli Raninen Lundberg är en konstnär, konsthantverkare och fotograf med stor passion för det kreativa. Hon har bland annat kurser i akvarell, silverlera, foto och glasfusing och är alltid lika uppskattad.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för material och bränning tillkommer med ca 500 kr för hela helgen och betalas direkt till ledaren.
Detta inkluderar lån av verktyg, bränning, förbrukningsmaterial, fusingglas samt material för inlägg i glaset

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan ett stort utbud inom andra hantverkskurser, läs mer på www.medborgarskolan.se  eller kontakta oss så försöker vi hjälpa dig att hitta något som passar.

Bra att veta
Kom i oömma kläder. Ta med egen fika eller lunch. I lokalen finns kyl och mikro. Vill du hellre handla något finns både pizzeria och affär i närheten

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 550 kr

Summa: 1 550 kr

Utforska ämnesområde