Ort
Sundsvall
Startdatum
10 Sep 2024
Tid
18:00-20:15
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
4 st
Nummer
56482
Pris
750 kr

Om arrangemanget

Virkning är inte bara roligt, utan ger också snabba resultat! En kurs som vänder sig till dig som är nyfiken på att lära dig grunderna i virkning eller som vill fräscha upp dina tidigare kunskaper.

Om kursen 

Denna kurs vänder sig till dig som är nyfiken på att lära dig grunderna i virkning eller som vill fräscha upp dina tidigare kunskaper.
Kursen håller till i den inspirerande hantverksbutiken Flitiga Fingrar i centrala Sundsvall. 
Under kursens gång har du möjlighet att testa olika sorters nålar och få guidning om materialval.

Datum för kursens alla träffar: 

- Tisdag, 10:e september.
- Tisdag, 17:e september.
- Tisdag, 24:e september.
- Tisdag, 1:a oktober.

 

Innehåll och mål

Vi utforskar de grundläggande teknikerna inom virkning och går igenom följande:
Uppslag: Hur man börjar ett virkprojekt.
Luftmaskkedja: En viktig grundmaska som används för att skapa längder.
Fasta maskor: Enkel och användbar teknik för att skapa tät väv.
Stolpar: För att skapa höjd och variation i ditt arbete.
Läsning av mönsterdiagram: Förstå hur man tolkar virkmönster.
Ökningar och minskningar: Tekniker för att forma ditt arbete.

Upplägg

Vi kommer att skapa två provlappar: en med varv som vänder och en rund. Dessa lappar kommer att inkludera olika grundläggande maskor samt mer avancerade variationer. Samtidigt som vi virkar kommer vi också att öva på att följa virkbeskrivningar.

Förkunskaper

Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som tidigare har lärt dig virka och nu vill fräscha upp dina kunskaper. Välkommen till en kreativ och inspirerande kurs! 


Kursledare

Sanna Boholm är en mångsidig och inspirerande konstnär som har stickat & virkat sedan hon var 6 år gammal, hon gick utbildningen Textil design på Gamleby folkhögskola & har haft flertalet utställningar med sina hantverk.

Sanna är en multikonstnär inom det textila, men just virkning & stickning har hållit i längst och nu vill hon få fler att finna glädjen i virkning!

HÄR kan du besöka Sannas instagram.


Kursmaterial

Ta gärna med egna stickor och garn som du kan använda, i kursen ingår inte något material men du har möjlighet att låna stickor och restgarner för att skapa provlappar medans du lär dig. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.


Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen. 

Ort

Flitiga Fingrar

Storgatan 9, Sundsvall

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 750 kr

Summa: 750 kr

Relaterade artiklar

Konst och hantverk

Så kan virkandet ge tröst för sjuka barn

Kreativt hantverk och socialt arbete som hjälper sjuka barn – det är vad organisationen Tröstemöss sysslar med i sin studiecirkel på Medborgarskolan i Stockhol...

20 mars 2024
Läs vidare om "Så kan virkandet ge tröst för sjuka barn"

Utforska ämnesområde