Ort
Storvik
Startdatum
11 Sep 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Onsdagar
Antal tillfällen
3 st
Ledare
Ella-Kari Eriksson
Nummer
82772
Pris
1 095 kr

Om arrangemanget

Vill du lära dig grunderna inom kalligrafi, kunna texta egna kort och skyltar?

Innehåll

Kalligrafi är konsten att skriva vackert. På en kalligrafikurs lär du dig att skriva och texta vackert, till exempel inbjudningskort, namnskyltar, diplom och brev. Kalligrafi betyder skriva vackert dvs sköntext. I den här kursen får du lära dig grunderna i kalligrafi och träna på blockbokstäver och plakattextning, teknisk utforma med olika pennor, broad- respektive fineliner, samt även textning med pensel. 

På en kurs i kalligrafi kan du lära dig om olika kalligrafiska tekniker, lära dig att hantera pennan skickligt och visualisera det du vill skapa innan du sätter igång. Du får lära dig att tänka på layout, material, färger och papper.

Med rätt material och lite kunskap är kalligrafi ännu roligare!

Upplägg

  • Vi träffas en gång i veckan. 
  • 3 tillfällen. 
  • 2 studietimmar á 45 min per gång. 

Förkunskap

Ingen förkunskap behövs. 

Kursledare

Ella-kari Eriksson. Hon har har i grunden en utbildning som dekoratör och som bildlärare. Har även gått 2 år på konstskolan i Gävle. Ella-kari har arbetat med textning och skyltning i olika butiker i Sandviken, Valbo och Stockholm. De senaste åren har hon mestadels arbetat pedagogiskt i skolan, främst inom bildämnet. 

Kursmaterial

Material som ingår är enklare papper, vit kartong och lån av pennor första tillfället för dig som inte har egna. Du får gärna ta med eget material, papper/pennor. Kan beställas/köpas inför tillfälle två. 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10% rabatt hos Akademibokhandeln och 6% rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Ella-karis lokal Storvik

Tjädersvängen 24, Storvik

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 095 kr

Summa: 1 095 kr

Utforska ämnesområde