Meditation kan stärka dig som människa.
Kurs

Hantera din stress -med Mindfulness som verktyg

Ort
Eskilstuna
Startdatum
7 Feb 2023
Tid
15:30-17:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
5 st
Nummer
72525
Pris
995 kr

Om arrangemanget

Välkommen till en kurs i mindfulness! Tillsammans utvecklar vi förmågan att ta hand om oss själva och hantera stress.

Innehåll

Vill du utveckla din förmåga att ta hand om dig själv och hantera stress bättre? Detta är en kurs för dig som vill utveckla din förmåga att vara här och nu, att vara medvetet närvarande. Vi kommer gå igenom vad stress är och hur det påverkar vårt beteende, humör, tänkande och vår kropp. Vi kommer gå igenom vad mindfulness är och varför det är bra och öva på de grundläggande mindfulnessteknikerna. Vi kommer också arbeta med avslappning- och andningsövningar. Kursen utgår från er kursdeltagare och vad ni behöver i er vardag. 

Upplägg

Kursen går en gång i veckan (samma dag och tid) och omfattar 2 x 45 min per sammankomst (kl. 15:30-17:00). Totalt 10 studietimmar. Eventuella uppehåll för helgdagar görs upp gemensamt i gruppen.

Förkunskaper

Detta är en nybörjarkurs så inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Kursledare är Veronica Lundman. Hon är utbildad lärare, yogaledare och KBT & ACT coach samt har erfarenhet av mental träning och att hålla kurser och föreläsningar om mindfulness som verktyg att hantera stress.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Det är bra om du har med dig en egen anteckningsbok och penna.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Ort

Medborgarskolan Eskilstuna

J A Selanders gata 1, Eskilstuna

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 995 kr

Summa: 995 kr

Utforska ämnesområde