Ort
Karlstad
Startdatum
21 Mar 2024
Tid
19:00-20:30
Dagar
Torsdagar
Antal tillfällen
10 st
Nummer
76398
Pris
1 717 kr

Om arrangemanget

Hatha yoga, har sitt ursprung från Indien och är den form av yoga vilket de flesta yogaformer har sitt ursprung från.  Syftet med hathayoga är att skapa balans i kroppens energisystem och genom det uppnå balans såväl fysiskt som psykiskt. Ordet ”hatha” betyder kraft eller ansträngning.

Hathayoga har sitt ursprung från Indien och är den form av yoga vilket de flesta yogaformer har sitt ursprung från.  Syftet med hathayoga är att skapa balans i kroppens energisystem och genom det uppnå balans såväl fysiskt som psykiskt. Ordet ”hatha” betyder kraft eller ansträngning och hänvisar till att yoga börjar med ansträngning och går sedan över till lugnare övningar, andningsövningar och energilås för att avslutas med vila (savasana).

Innehåll 

Välkommen till hathayoga för nybörjare. I denna kurs kommer du att få lära dig hathayogans grunder i form av olika asanas (yogapositioner), pranayamas (andningsövningar), mudras (handformationer), bandhas (lås) och shatkaramas (reningsprocesser). Vi kommer tillsammans skapa flöden av asanas och fokusera på andningen som är en väldigt viktig del inom yogan. Vi kommer inte fokusera på prestation utan möta kroppen där den är med ett syfte att skapa inre balans och union med dig själv.

Upplägg

Kurs en gång i veckan, samma dag och tid, med uppehåll påskveckan

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Du utvecklas utifrån dina egna förutsättningar

Kursledare

Kursledare är Maria Nordström som har sammanlagt 440 timmars yogalärarutbildning inklusive pranayama och meditation. Maria är utbildad i yinyoga, hathayoga, vinyasaflow och yoga för chakrasystemet via skolor som Yandara Yoga Institute, ATMA yoga samt yinyogacenter.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inget kursmaterial behövs.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Bra att veta

Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning. 

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.  

Ort

Medborgarskolan Herrhagen

Vasagatan 8, Karlstad

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 717 kr

Summa: 1 717 kr

Utforska ämnesområde