Ort
Trollhättan
Startdatum
27 Feb 2024
Tid
17:30-19:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
10 st
Ledare
Werta Houman
Nummer
40511
Pris
1 995 kr

Om arrangemanget

GO RAMBO! En introduktion till den peppande Hip Hop-kulturen och dess fenomen. Vi är två kulturutövare inom den urbana dansgenrer som skulle vilja dela med oss av vår kunskap inom hiphopkulturen genom att hålla i en peppande danskurs för alla danssugna med temat Go Rambo. Förbered er på en rolig och fartfylld kurs!

Innehåll
Inledningsvis kommer vi att presentera den teoretiska delen med bakgrunden till uttrycket Rambo och Hisingshistorian bakom namnet. Vi ser det som vår uppgift att förmedla vidare den kunskapen till allmänheten inom regionen för att bidra med stärkande hälsoeffekter i kombination med en stimulerande fysisk aktivitet. Vi kommer även att demonstrera enklare danssteg och rörelsemönster från hiphopen som vi tillsammans jobbar igenom. Detta leder i sin tur till ett peppande jam då vi kommer uppmuntra varandra att ta kommandot och bjuda
på oss själva inom danscirkeln som uppstår. Fokus ligger på att ha roligt ihop. Vi kommer inspireras av varandra med hjälp av hejaramsan Go Rambo som resten av gruppen peppar oss med.

Kursledare
Kursen är öppen för alla oavsett tidigare erfarenhet och anpassas efter gruppens nivå.
Kursledare
Kursen leds av Shannon Mabra och Werta Houman. Shannon ´Whichway Sha´ Mabra är en pionjär inom dansstilarna house och hiphop. Han är en del av Dance Fusion i New York City och en levande legend inom den internationella urbana dansscenen.
Werta ´Preemy´ Houman är en del av Dance Fusion Family. Hon tävlar i dans och har fått titeln Mother of the Swedish chapter of I.H.O.W. (International House Of Waacking).

Kursmaterial
Använd gärna mjuk och ledig klädsel. Medtag vattenflaska.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan
vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Vi förbehåller oss rätten att vid behov byta kursledare eller kurslokaler.
Som deltagare i Medborgarskolans kurser har du möjlighet att utnyttja vissa förmåner, läs mer på www.medborgarskolan.se/formaner
 Vill du delbetala? Läs mer om hur du gör under
rubriken ”Kursavgift och betalning” på
www.medborgarskolan.se/om-medborgarskolan/allmanna-villkor Friskvårdsbidrag eller
friskvårdsbetalning via ActiWay eller Min Friskvård/ePassi kan användas på denna kurs

Pris

Deltagaravgift: 1 995 kr

Summa: 1 995 kr

Utforska ämnesområde