Vi använder cookies för att ge dig relevant marknadsföring och en bättre upplevelse av vår webbplats. Läs mer.

Kurs

Hiphop nyb från 10 år och uppåt

Ort
Jönköping
Startdatum
1 Sep 2020
Tid
17:00-18:00
Dagar
Tisdagar
Antal tillfällen
12 st
Nummer
24835
Pris
1 250 kr

Om arrangemanget

HIPHOP 7-9 år nyb

Hiphop är en intensiv dansform. På en kurs i hiphop dansar vi både till den senaste hitlistemusiken inom hiphop, funk, soul och R&B, men även till gamla godingar.
Hiphopdans är ett samlingsnamn för alla dansstilar främst utförda till hiphopmusik eller som har utvecklats som en del av hiphopkulturen. Hiphop innehåller ett brett spektrum av stilar. De ursprungliga hiphopdanserna skapades på 1970-talet och gjordes populära av olika dansgrupper i USA.

INNEHÅLL OCH MÅL

Våra kurser i hiphop innehåller grundläggande teknikträning och enkla förflyttningssteg samt styrketräning specifikt anpassad till ämnet med fokus på mage, rygg och armar. Vi gör rytmiska steg, hopp och rörelser till tuffa beats. En kurs i hiphop är studsig, utmanande och konditionskrävande!
UPPLÄGG
Lektionerna börjar med uppvärmning eftersom Hip-hop har mycket aktiva och ibland häftiga rörelser. Vi jobbar med styrka för rygg och mage, då detta är en viktig del. Under terminen testar vi tekniker för flera stilar samt lär oss koreografier för varje dansstil.

FÖRKUNSKAPER

Nybörjarnivå


KURSLEDARE
Sara Lindh

Sara kommer från Umeå och har dansat väldigt mycket under sin skoltid upp emot 8 klasser per vecka och då främst hip-hop, modernt och balett. Hon har gått Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning på internationella relationer och dans. Sara har varit i Bolivia under en två års period där hon har undervisat barn och unga. Vi är väldigt glada att ha fått hit Sara och hon ser fram emot att få undervisa här på Medborgarskolan i Jönköping.

KURSMATERIAL
Ha bekväma och lediga kläder som går bra att röra sig i. Du väljer själv om du vill dansa barfota eller med gympaskor (inomhusskor).

BRA ATT VETA
Dusch och omklädningsrum finns.

På Höstlovet är det ingen undervisning om inte ledaren meddelat annat.

Lämna gärna ditt mobiltelefonnummer och mailadress vid anmälan så vi lätt och snabbt kan nå dig med viktig info. Om till exempel en lektion blir inställd så informerar vi om detta via sms då vi inte har möjlighet att ringa till alla kursdeltagarna. Därför är det viktigt att du lämnar mobilnummer!
Anmälan är bindande, men du har rätt att prova på vid första tillfället. Ev. avbokning måste ske innan andra kurstillfället till oss på kontoret.

Ort

Medborgarskolan Jönköping

Kämpevägen 35, Jönköping

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 1 250 kr

Summa: 1 250 kr

Utforska ett ämnesområde