En välsminkad kvinna döljer sitt ansikte i tröja
Föreläsning

Högkänslighet och skam - Föreläsning

Ort
Örebro
Startdatum
14 Okt 2021
Tid
18:00-20:00
Dag
Torsdag
Antal tillfällen
1 st
Ledare
Charlotta Lagerberg Thunes
Nummer
53749
Pris
350 kr

Om arrangemanget

Föreläsningen berör högkänslighet och skam. Charlotta tar upp ämnen som utanförskap, själslig smärta. Skuld och skam kopplat till högkänslighet. Det syns aldrig utanpå hur ett barn känner sig inuti.

Föreläsningen riktar sig till privatpersoner, skolpersonal och yrkesverksamma inom socialt arbete med barn och vuxna som vill få mer kunskap om högkänslighet.

Föreläsningen är baserad på Charlottas Lagerberg-Thunes bok Orkidébarnet, som är första delen i serien om högkänsliga Lo som växer upp i en dysfunktionell familj där speglingen av hennes känslighet och sårbarhet blir negativ. Charlotta är en konstnärssjäl och beteendevetare som har fått många författarstipendier.

  • Det syns aldrig utanpå hur ett barn känner sig inuti.
  • Om högkänslighet.
  • Om skam och skuld, psykisk ohälsa och om mentala kränkningar, narcissim, missbruk och själslig smärta.

Upplägg
Föreläsningen pågår under 2 timmar.

Kursledare
Charlotta Lagerberg-Thunes är författare, föreläsare och beteendevetare och har skrivit femton böcker både för barn och vuxna. Hon har varit med i flera poddar och hennes signum är att ge ut böcker som vidrör själen. Charlotta har fått flera utmärkelser, dels från Sveriges Författarfond, dels från Sveriges Läromedelsförfattares förbund SLFF samt ett utanförskapspris som eldsjäl genom Skandiastiftelsen Idéer för livet. Hon korades till årets driftigaste HSP-person år 2017 och är korad igen 2018 genom HSP Sweden.  Mer information om Charlotta hittar du på hennes hemsida - www.charlottalagerbergthunes.se och vill ni  se på hennes övriga verk: www.popcornmannenpoppe.se

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Ort

Medborgarskolan Örebro

Storgatan 18, Örebro

Visa på karta

Pris

Deltagaravgift: 350 kr

Summa: 350 kr

Utforska ett ämnesområde